Get the picture 

Een foto maken van je voordeur voor je op vakantie gaat. Je denkt er niet aan, maar je kunt het maar beter wel doen. 

 

 

Als je je spullen hebt gepakt en je bent onderweg naar je vakantiebestemming, dan kan de stress ineens toeslaan. Je raakt in paniek: heb je thuis alles wel goed achtergelaten? 

 

Iedereen herkent dit, want het is ook niet niets: je hele huis voor een week of wat achterlaten. De grootste twijfel hebben mensen over het goed op slot doen van de deur. Daarom raden psychologen aan om een foto van de deur te maken voordat je weggaat. Desnoods met je sleutel erin, zodat je ziet dat je die dicht hebt gedaan. Of je maakt een korte video, waarin je laat zien dat je je deur op slot doet. Zo kun je nooit meer twijfelen en maak je je minder zorgen als je onderweg bent. Handige truc, kost weinig moeite, kan een hoop zorgen schelen.

 

 

Andere dingen waar je een foto van kunt maken om je wat rustiger te voelen? Een stijltang, bijvoorbeeld. Dan weet je zeker dat je deze uit hebt gezet. Of een strijkijzer. Een droger. Een broodrooster. Noem het maar op. Zo weet je met je foto’s zeker dat alles uit is en dat je met een gerust hart kan en mag genieten van die vakantie. Want dat is dan het enige waar je je druk om hoeft te maken: ga je nú in de zee plonzen, of pas over een half uur? Heerlijk, toch, die zomer?

 

Andere tips voor een vakantie zonder stress:

  • Neem een paar dagen voordat je weggaat al vrij. En neem ook nog twee dagen vrij als je terugkomt, anders duik je gelijk weer in de stress van alledag.
  • Begin een week van tevoren met het inpakken van je koffer. Zo kun je elke dag nadenken over wat je allemaal mee wilt nemen. Elke dag denk je weer aan iets anders.
  • Regel iemand voor je planten, de post en eventueel huisdieren. Doe dit ook lekker op tijd. Vraag ook of de mensen die voor je huis zorgen je gordijnen af en toe open en dicht doen; dat helpt tegen inbraken.
  • Bespreek alle verwachtingen van de vakantie met je reisgenoten: wie wil er liever luieren op het strand dan actieve dingen doen? Maak je niet druk als jullie soms even je eigen gang willen gaan, dat houdt het juist gezellig.
  • Denk niet teveel aan thuis, als je weg bent. Geniet ultiem van het moment: voor je het weet zit je weer op het werk. Adem in, adem uit, kijk om je heen. Geniet ook van elke kleine wandeling, elke glimlach en elke ochtend die je met elkaar rustig kan doorbrengen. Waardevolle momenten, toch? 

 

Door Redactie Franska