Dit wil je weten over Waylon

Gisteren lukte het hem: Waylon pakte een plek in de finale van het Eurovisie Songfestival.

 

Zeker 2,6 miljoen mensen keken naar de uitzending van het Eurovisie Songfestival. Waylon was door het dolle heen en is ontzettend blij dat het hem is gelukt met zijn enthousiaste nummer Outlaw in ‘Em. Hij is zaterdag als 23e aan de beurt in de finale en wie weet hoe hoog hij dan gaat eindigen… Gaat hij de positie van een paar jaar geleden, toen hij samen met Ilse de Lange optrad, overtreffen? Met de Common Linnets werd hij toen tweede. En ook al hadden die twee weleens mot met elkaar, de resultaten liegen er niet om. Superknap. En dat hij kan zingen, daar twijfelt niemand aan. Maar wie is Waylon nu écht, buiten het podium om? 

 

Wat interessante feiten over de zanger die ons land vertegenwoordigt:

 

  • Waylon heeft al een 15-jarige zoon, Dylan. Die kreeg hij met zijn ex-vriendin toen hij 23 jaar was.  Na drie jaar getrouwd te zijn geweest met de moeder van zijn kind gingen ze scheiden. Hij kreeg toen onder andere een relatie met Joëlle Witschge, de dochter van oud-voetballer Richard Witschge.
  • Momenteel is zijn huidige vriendin, Bibi Breijman, in verwachting van hun eerste kindje samen.
  • Waylon heet helemaal geen Waylon. Hij heeft zichzelf vernoemd naar zijn idool Waylon Jennings. Eigenlijk heet hij gewoon Willem. Willem Bijkerk.
  • Waylon – of moeten we nu Willem zeggen? – begon zijn carrière bij Telekids bij Carlo en Irene.
  • In 2005 deed Waylon ook al auditie voor het Songfestival met een Nederlandstalig nummer ‘Leven als een beest’.
  • Waylon had vroeger een drugsverslaving. Mede dankzij zijn ouders kon hij uit dat diepe dal kruipen en die tijd achter hem laten. Over die tijd zegt hij in VIVA: “Maar zelfs toen ik nog aan de coke zat en in mijn auto woonde, wist ik dondersgoed waar ik mee bezig was. Mensen zeggen weleens: jij hebt veel meegemaakt. Maar dat is het niet. Ik heb veel veroorzaakt. Ik ben nou eenmaal gevoelig voor alle soorten prikkels, ben zelf mijn grootste vriend én vijand.”

 

 

  • Als je Waylon in je achtertuin wil laten optreden, kost je dat 17.500 euro. Voor één uurtje.

 

Door: redactie Franska.nl