Crisis bij de TV

Niemand wil de intocht van Sinterklaas organiseren

 

Bij de Publieke Omroep is het een beetje crisis op het moment. Niemand wil namelijk de intocht van de goedheiligman organiseren.

 

Geen enkele gemeente heeft zich tot nu toe gemeld om deze taak op zich te nemen. De oorzaak? Dat is niet echt bekend. De laatste jaren stond de intocht wel in het teken van protesten tegen Zwarte Piet. Daaromheen ontstond natuurlijk de nodige heisa. Gekleurde pieten, pieten met vegen van roet, witte pieten… Alles kwam voorbij. Maar de discussies rondom het kinderfeest zijn nog altijd niet overgewaaid, lijkt wel. Gemeentes zitten niet te wachten op de rompslomp en passen daarom voor deze taak. Bij de intocht in Gouda in 2014 kwam het zelfs tot rellen, waarbij meerdere mensen werden gearresteerd.

 

Nu is er een noodkreet uitgezonden. Want als geen enkele gemeente zich meldt, dan is er een probleem. Dan zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat er dit jaar voor het eerst in 66 jaar geen officiële sinterklaasintocht is. Als geen één burgemeester het ziet zitten om op zaterdag 17 november 2018 dit kinderfeestje door te laten gaan, dan is het gewoon klaar. Het probleem zit ‘m vooral in de tijd, want de tijd begint te dringen inmiddels. Voor zo’n groot evenement is veel voorbereidingstijd nodig en als er nu niet binnen korte tijd een gemeente het plan ziet zitten, dan is het al te laat om het nog te organiseren. 

 

We zijn benieuwd waar de grote sinterklaasintocht dit jaar zal zijn, als het allemaal doorgaat. Want het zou zo zonde zijn, als we een traditie als deze, die kinderen erg blij maakt, niet voortzetten.

 

 

Door redactie Franska

beeld  flickr