5x waarom je ruzie krijgt op vakantie

En hoe je ze op kan lossen

 

 

Daar zit je dan. Terrasje op Sardinië, bougainville’s kleuren de muren, op je bord een geweldige bordje pasta, kaarsje, linnen en naast je iemand die je wel wat aan kan doen zo kwaad ben je. Je sist tussen je tanden door dat we eerst eten en dan praten en bent vervolgens de rest van de maaltijd bezig om je tranen weg te vegen met het dure servet. Je verheugde je er maanden op en nu zit je hier. Te huilen.

 

Vakantie = ruzie is gelijk aan Kerst = ruzie

Verwachtingen zijn veel te hoog gespannen, je hebt je er teveel op verheugd, alles moet perfect zijn. Dat werkt dus niet. Enter; ruzie.

 

Tip: stel je verwachtingen bij. Ga ervanuit dat de eerste avond sowieso geen groot succes zal zijn. Je bent moe, je moet wennen en misschien moeten jullie allebei wel even uitrusten van werk. Geef vakantie de tijd om vakantie te worden.

 

Je drinkt te veel

Doet u maar een fles, un altro per favore, ah wat aardig, bij de koffie krijg je nog een Limoncello van de ober en als jullie langs dat terrasje lopen, smeekt dat om een cocktail. Dat gemixt met slaaptekort is het perfecte recept voor een kwade dronk. Voor je het weet loop je bekvechtend door de steegjes en heb je vervolgens twee dagen nodig om bij te komen en het uit te praten.

 

Tip: houdt het een beetje rustig en wees voorzichtig met sterke drank en mixjes. Je weet niet wat je binnen krijgt.

 

Tip 2: Hanteer de diplomatenregel. Na elke alcoholische consumptie een glas water.

Patronen komen aan het licht

In jullie werkzame levens heb je allebei je rol. Bovendien ben je druk en zie je sommige dingen misschien niet. Op vakantie besef je ineens wat een preciese pietlut hij af en toe is en hij vindt jou weer intens traag.

 

Tip: realiseer je dat je iemand niet kunt veranderen en organiseer je dag zo dat je allebei kunt zijn wie je bent. Als jij even je haar wilt föhnen gaat hij vast beneden de krant lezen en koffiedrinken. En dat hij heel precies is, heeft ook z’n voordelen.

 

Wat jij hebt uitgekozen, vindt hij niks

Vrouwen boeken meestal de vakantie. Vaak zonder al te veel overleg. Kan zijn dat hij iets heel anders had verwacht en net helemaal geen zin heeft in dat resort/ die camping of villa waar hij zelf moet koken.

 

Tip: Overleg het goed van tevoren en boek gezellig samen de reis. Zo weten jullie allebei wat je te wachten staat en als het alsnog tegen valt, ga je elkaar in ieder geval niet de schuld geven.

Oud zeer komt naar boven

Heb je ook maffe dromen op vakantie. Waar die vriendin waar je al jaren mee gebrouileerd bent in je droom net nog wel op de trein springt en jij hem mist? Onverwerkt oud zeer heeft de ruimte in je vakantie om naar boven te komen.

 

Tip: Doe er iets mee. Het zit in je systeem en het moet er hoe dan ook een keer uit. Doe het wel constructief, schrijf het eerst op, pak het goed aan. En niet diep in het glaasje kijken om moed te verzamelen. Succes enne fijne vakantie!