Zoals de Franse meisjes het doen

 

Als ik in Parijs ben, dan kan ik ademloos op een terrasje zitten kijken naar hoe mooi en sexy Franse vrouwen zijn. Hoe doen ze dat toch?

 

Als ik in Parijs ben, dan kan ik ademloos op een terrasje zitten kijken naar hoe mooi en sexy Franse vrouwen zijn. Hoe doen ze dat toch?

 

Brigitte Bardot is er beroemd mee geworden, die zwoele, sexy blik. En als je goed kijkt, zie je overeenkomsten qua make-up bij bijna alle Franse vrouwen. Van Catherine Deneuve tot Lily-Rose Depp, ze maken zich allemaal zo’n beetje op dezelfde manier op.

 

De truc is: de pluspunten in het gezicht accentueren en de andere delen van het gezicht subtiel laten glanzen. Oftewel, je ogen met behulp van een zachte eyeliner en goede mascara wat groter laten lijken, en je lippen vrij naturel houden, alleen een lipgloss met een tikje kleur. De huid is naturel, maar natuurlijk wel subtiel mooier gemaakt. Wil jij ook de Franse look?

 

Met deze 6 items creëer je ’m:

 

 

 

Concealer

 

Nee hoor, een Française heeft nooit last van donkere wallen of oneffenheden, maar ze heeft wel altijd deze magic pen bij zich! De concealer vervaagt donkere kringen en andere tekenen van vermoeidheid. De huid krijgt direct een gezonde glans. Yves Saint Laurent Touche Éclat €35.

 

 

Supermascara

 

Verleiden, daar zijn Fransen beter in dan Nederlanders volgens mij. En om een beetje mooi met je ogen te knipperen, heb je wel volle wimpers nodig. De mascara heeft een bolle borstel die ervoor zorgt dat de wimpers optimaal volume krijgen, en de wimpers dikker worden zonder te gaan klonteren. Rimmel Scandaleyes Xtreme Black €6,95.

 

 

Een gezonde blos

 

Alsof je net een sprintje getrokken hebt op de Champs-Élysées, zo’n frisse blos op je wangen krijg je met deze superzachte cream blush. De extracten van klaproos, mangoboter en abrikoos ruiken lekker en zijn ook goed voor je huid. Bourjois cream blush 04 €11,25.

 

 

Verleidelijke oogopslag

 

Brigitte Bardot is natuurlijk de koningin van de eyeliner. Trek met een potlood een dunne lijn en laat die iets vervagen voor een natuurlijk effect. De zachte en rijke textuur van dit oogpotlood zorgen ervoor dat je zowel een dunne als dikkere lijn kunt aanbrengen. De vele zwartpigmenten zorgen voor een intense kleur L’Oréal Color Riche le Kajal €8,25.

 

 

Stralende huid

 

Dit losse poeder is nauwelijks zichtbaar, geeft een prachtige dekking en laat je huid iets oplichten. BE Creative Make-up Micro Perfect Loose Powder €11,25.

 

 

Glanzende lippen

 

Typisch Frans, op een terrasje je Chanel lipgloss tevoorschijn halen. Deze superglanzende lipgloss maakt je lippen voller en gladder en intensiveert de kleur. Chanel Rouge Coco Gloss €27,50

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars