Wat een verhaal

 

Dit kan je bijna niet geloven…

 

Stel: je bent op huwelijksreis. Hand in hand loop je samen dagelijks over het strand. Je drijft rustig over de kleine golven in de zee. Met de dag krijg je een mooiere gloed op je snoet. Je lief ziet er in zijn (of haar) zwemkleding beter uit dan ooit tevoren. Je eet het lekkerste lokale eten, ziet de meest prachtige locaties, en ‘s avonds als je weer bij het hotel aan het strand aangekomen bent heb je een aantal margherita’s teveel op. Want tja, je bent op huwelijksreis, dus het mag. Maar dan… Dan hoor je dat het hotel te koop staat. En met die margherita’s achter je kiezen kan je hier maar één oplossing voor bedenken.

 

De volgende ochtend word je met een heftig kloppende zijkant van je hoofd en een getekend contract naast je bed wakker. Een contract dat laat zien dat jij en je kersverse echtgenoot officieel de nieuwe eigenaren zijn van het romantische hotel waar je momenteel met je gebruinde billen op het klamme bed ligt. Wat doe je dan?

 

Vraag het maar aan de Britse Gina Lyons (33) en Mark Lee (35). Samen waren ze tijdens hun huwelijksreis door Sri Lanka aan het backpacken. Toen ze op een dronken avond van de eigenaren van het hotel hoorden dat het hotel te koop stond hebben ze het gekocht. De volgende ochtend werden ze wakker en hebben ze onder het genot van nog een paar glazen rum de onderhandelingen voortgezet.

 

Wat.een.verhaal. Ze waren destijds trouwens wel even vergeten dat het hotel aan hypotheek minstens tienduizend euro per jaar ging kosten, ze nog schulden hadden van het huwelijksfeest, en ze een klein appartement in Londen hadden. Maar ach, ‘s avonds een vent…

 

 

Gelukkig is alles goed afgelopen voor het stel. Sinds afgelopen juni zijn ze officieel de eigenaren van het hotel, is het al helemaal opgeknapt, en komen er veel gasten op af. Het hotel is hier te zien trouwens. Als ik een reisje naar Sri Lanka op de planning heb staan in de komende tijd weet ik waar ik moet zijn. Deze mensen wil ik ontmoeten. Wat een helden! Mijn vrijdagmiddag hebben ze tenminste al leuker gemaakt door dit verhaal. 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.