Patatas Bravas

 

Deze Spaanse tapas mag niet ontbreken bij de vrijmibo. Frietjes, maar dan net even anders.

 

Dit heb je nodig

  • 1 kg aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • Snuf cayenne- of chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 300 g tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el rode of witte wijn
  • Peper en zout, naar smaak

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook de blokjes ongeveer 10 minuten. Giet ze af en doe ze in een ovenschaal met 1 eetlepel olijfolie en zout naar smaak. Zet de aardappeltjes gedurende 20 minuten in de oven (langer mag ook) en draai ze tussendoor even om. In de tussentijd maak je de saus. Snijd de ui en knoflooktenen fijn en bak deze in een pan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg na ongeveer 1 minuutje de kruiden toe en meng goed. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, tomatenpuree en wijn toe. Even goed roeren en ongeveer 10 minuten laten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de Patatas Bravas met de saus.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.