Smullen maar 

Allemaal aan het beslag, het is vandaag Nationale Pannenkoekedag.

 

De stroop mag op tafel, want eindelijk, eindelijk, het is Nationale Pannenkoekendag. Klinkt toch het allerlekkerst? Een feestelijk dagje, ook al vergeten we ‘m soms. Pannenkoeken als ontbijt, pannenkoeken als lunch, nog wat bij het avondeten. En vooruit, hij doet ’t ook prima als tussendoortje. Scheppen we flink wat eetlepels suiker bovenop en genieten. De delicatesse waar we niet meer zonder kunnen. Wat jij? 

 

Vandaag is een extra bijzondere, want de ouderen worden in de zon gezet. Het motto is: bak mee voor ouderen. En hordes basisschoolleerlingen slaan aan het bakken door het hele land, voor de oudere mens in de buurt. Lief, toch? Want jammer genoeg zijn er teveel eenzame ouderen. 

 

Als je niet wist dat het vandaag de dag was, geen paniek. Nederland telt gewoon twéé pannenkoekdagen. Meer bewijs dat we in een pannenkoekenland wonen is er niet. Mij hoor je niet klagen. Ben je er op tijd bij, dan is het een perfect excuus om los te gaan. Pak je schort, koekenpan en kloppen maar dat beslag. Hier vind je trouwens een paar prima pannenkoeken om te bakken. 

 

 

 

 

Door: Danique ten Boer