De 14 lekkerste pannenkoeken wereldwijd

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: De 14 lekkerste pannenkoeken wereldwijd.

 

Denk je dat pannenkoeken oer-Hollands zijn? Dan heb je het mis. Over de hele wereld worden variaties gemaakt en gegeten. De recepten hiervan zijn eens wat anders dan je gewend bent.

 

Buttermilk pancakes: Verenigde Staten en Canada 

We trappen af met een klassieker: de kleine, dikke pancake stack die aan de Amerikaanse ontbijttafel wordt gegeten. De original  is natuurlijk de buttermilk pancake.

 

Scallion pancakes: China
Oorspronkelijk uit Noord-China en supergeliefd door de FavorFlav-redactie. Deze pannenkoeken zijn gemaakt met lenteui en dip je in sojasaus.

 

Panukakku: Finland

Uit deze grote ovenpannenkoeken worden meerdere porties gesneden. Het wordt gegeten bij het ontbijt met bijvoorbeeld fruit of bacon.

 

Banh Xeo: Vietman

De Vietnamese versie van een pannenkoek is hartig en dankt zijn naam aan het sissen van de pan wanneer het beslag erin gaat. Hier lees je hoe je het zelf kan maken. In het beslag gaat rijstmeel en kurkumapoeder.

 

Kaiserschmarrn: Oostenrijk

Dat de Oostenrijkse versie bijna nationaal erfgoed is, blijkt wel uit dit recept op de officiële website van Oostenrijk. De smaak heeft ook wat weg van wafels.

 

Crêpes: Frankrijk
Kan natuurlijk niet missen: de Franse Crêpes. Van Nutella tot Franse kaas, alles kan erin.

 

Uttapam: India
Uttapam is een gerecht uit Zuid-India en het deeg wordt gemaakt van onder andere basmatirijst. Het wordt gegeten als snack of ontbijt.

 

Okonomiyaki: Japan

Deze hartige pannenkoek vul je met waar je maar zin in hebt. Heb je leftover kip, of vis over van gister? Geen probleem, het is allemaal lekker.

 

Kue Dadar Gulung: Indonesië
Deze pandan pannenkoekjes met kokosvulling moet op ieders must bake list. Receptuur is uit eigen kring dus het is gegarandeerd lekker, beloofd.

 

Cachapas: Venezuela en Colombia
Deze cheezy lekkernij is gemaakt van maar drie ingrediënten: masa harina, mais en natuurlijk kaas. Supermakkelijk en snel te maken dus. Masa harina is Mexicaans maismeel waar ook taco’s van worden gemaakt.

 

Apam Balik: Maleisië 
Net zo gek op pindakaas als wij zijn? Dan is Apam Balik echt iets voor jou. Hij is dubbelgevouwen en de vulling is een combi van pinda en suiker. Het wordt verkocht als streetfood.

 

Raggmunk: Zweden
In Zweden eten ze hun pannenkoeken als een combinatie tussen rösti en een pannenkoek. Er zit wortel en tijm doorheen en zo maak je hem. 

 

 

 

Fluffy Hotcakes: Japan
Tricky om te maken, maar als het lukt heb je de meest fluffy pannenkoek ooit als eindresultaat. Hier is een recept. 

 

Dutch baby: Verenigde Staten
Een Dutch baby heeft niks met Nederland te maken en wordt ook wel German pancake genoemd. Daar komt de verwarring dus vandaan, het blijft moeilijk. Oorspronkelijk komt deze luchtige ovenpannenkoek uit Seattle. Huh?

Door: Redactie FavorFlav