Zo is regen op je vrije dag niet erg

 

Lockdown en ook nog eens regen? Vinden wij he-le-maal niet erg want wij hebben een verse verslaving.

 

Nee, die puzzel van Venetië met 1000 stukjes hebben we opzij geveegd want wij zijn helemaal ‘aan de Squla’. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik Squla alleen maar kende van iets wat mijn dochters op school deden. Op alle niveaus trouwens. Dus zelfs mijn Flo met haar verstandelijke beperking tot aan mijn groep 8-meisje. Nu had Squla mij benaderd voor een samenwerking omdat de site helemaal is aangepast. En ik zeg je: wij hebben gisteravond vier uur lang Squla gedaan. Van de Neanderthalers vlogen we naar het oude Egypte, we pakten via Checkit heel leuke afleveringen mee over een jongen die zijn skateboard kwijt is en moesten allerlei sommen en vragen oplossen om hem te helpen. Daarna deden we even de topografie van Zuid-Amerika en we roomden af met de verkeersregels. Omdat het allemaal heel cool is en beeldend, voelt het totaal niet als schools of saai. Het was gewoon ontzettend gezellig en we werden er ook nog eens wijzer van. Deze ochtend stonden ze alweer aan mijn mouw te trekken: of ze op mijn laptop mochten. Voor Squla. Nou, dan ben ik dus om. Ik zou zeggen: er komt weer een huisgebonden periode aan. Neem een abonnement want het is en gezellig en ook nog eens leerzaam. Heb je meer aan dan zo’n puzzel. En het geeft een hoop minder troep.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach