Crêpes suzette

 

 

Hoezo alleen als bijzonder dessert? Gewoon nu maken!

 

 

 

Dit heb je nodig:

4 personen

  • 100 g bloem
  • 25 g basterdsuiker
  • Schil van 1 sinaasappel
  • 1 groot geklopt ei
  • 300 ml volle melk
  • 25 g boter

 

Voor de saus:

  • Sap van 2 sinaasappels
  • Sap van 1 citroen
  • 3 el Cointreau
  • 75 g basterdsuiker
  • 100 g boter
  • Poedersuiker

 

Zo maak je het

Maak eerst de crêpes door de bloem, suiker en schil van de sinaasappel te mixen in een grote kom. Voeg daarna het ei toe en roer met een lepel terwijl je de melk er langzaam bij giet. Blijf nog 2 minuten goed mixen tot het een glad beslag wordt. Doe een klontje boter in een warme pan en wacht tot het gesmolten is. Giet een beetje beslag erbij en draai totdat alle kanten van de pan bedekt zijn met een dunne laag beslag. Als het beslag droog wordt, draai je de crêpe om. Als beide kanten een mooie goudbruine kleur hebben leg je de crêpe op een verwarmd bord. Bedek het met een ander bord of met folie. Herhaal totdat het beslag op is (je kunt acht crêpes maken met dit beslag). Voor de saus mix je het sap van de sinaasappel en citroen met de Cointreau in een kom. Giet over in een pannetje en voeg de suiker toe. Laat op laag vuur koken tot de suiker gesmolten is. Voeg de boter toe en laat alles nog 2-3 minuutjes bubbelen.

 

 

Vouw de crêpes in kwarten en leg ze ca. 1 minuut in de pan met de saus. Haal uit de pan, en leg op een bord. Strooi er wat poedersuiker overheen om het af te maken. Et voilà. Zo tover je een heerlijk Franse crêpe op je bord. Je kunt er ook nog een bolletje slagroomijs bij serveren. Mmm!

 

Bon appétit!