“Omdat God het wil.”

Tv-prediker vraagt via internet 54 miljoen dollar voor een nieuwe privéjet. “God zegt dat ik hem nodig heb.”

 

 

De Amerikaanse Tv-predikant Jesse Duplantis heeft niet één, niet twee, maar zelfs drie privéjets. Maar hij is niet tevreden. De predikant wil er nog eentje. Duplantis wil er nu één waarmee hij de wereld over kan vliegen, zonder dat hij tussentijds hoeft te tanken. De predikant liet zelfs al weten welk type. Dit had God hem blijkbaar ingefluisterd. “Hij zei dat ik een Falcon 7X nodig heb. En ik zei: oké!”

 

Jesse Duplantis heeft deze bijzondere vraag via een filmpje aan zijn volgelingen gestuurd. Op deze manier hoopt hij op meerdere donaties om zo met zijn nieuwe jet het evangelie zo efficiënt mogelijk te verspreiden. “Het zal mensen raken. Ik hoef niet te leren hoe je dit ding bestuurt. Ik wil alleen het woord van Jezus Christus prediken.”

 

Duplantis uit Louisiana heeft al volgers over de hele wereld. En om deze mensen te bereiken heeft hij aan zijn huidige drie privévliegtuigen dus niet genoeg. Hij wil de Falcon 7X. Daar kan een douchecabine in en de jet is voorzien van een draadloos entertainmentcentrum. Ook is de brandstofcapaciteit groter, en dat ziet Jesse als een groot voordeel. Wat een grap.

 

Duplantis sluit het filmpje af met: “Als Jezus vandaag de dag nog op aarde zou zijn, dan zou hij niet op een ezel rondrijden.” Denk daar maar eens over na…

 

Er waren eerder al andere predikanten die beweerden met God te praten over privéjets. Televisiedominee Creflo Dollar vroeg in 2015 ook om een donatie van 60 miljoen voor een nieuwe jet. En eerder dit jaar kocht predikant Kenneth Copeland door middel van donaties een Gulfstream V.

 

Door: Danique ten Boer