Italiaanse kaasfondue

 

Op internationale kaasdag eten we extra veel kaas. Gewoon omdat het kan.

 

Dit heb je nodig

  • 1 knoflookteen
  • 500 ml droge witte wijn
  • 200g Parmezaanse kaas (poeder/snippers)
  • 200g mozzarella (in kleine stukjes)
  • 350g jonge kaas (geraspt)
  • 1el Italiaanse kruiden (potje)
  • 2el maïzena
  • 10g verse basilicum
  • Optie: rode pesto/groene pesto naar smaak

 

Zo maak je het

Snijd de knoflookteen fijn en breng ‘m samen met de witte wijn aan de kook. Al roerend voeg je de verschillende kazen toe. Doe dit in een paar keer. Doe het schepje Italiaanse kruiden erbij en blijf doorroeren. Meng dan de maïzena met een beetje water en voeg toe aan de pan om de kaasmix te binden. Als laatste snijd je wat basilicumblaadjes fijn en strooi je die over de kaasfondue heen. Voor meer smaak kan je altijd wat rode of groene pesto toevoegen. Serveer de kaasfondue met ingrediënten naar keuze om te dippen, zoals brood en rauwkost. Oh en natuurlijk een lekker glaasje wijn.

 

 

Buon Appetito!

 

 

Door Meagan Suares