Nederlandse liefde

Dít vinden wij kaaskoppen belangrijk in een partner en in de liefde.

 

 

De zomer is de meest romantische tijd van het jaar. Daarom zien datingsites ook altijd een datingpiek in augustus. De perfecte tijd dus om eens na te gaan waar wij Nederlanders naar kijken in een toekomstige partner. Wat vinden we belangrijk? Geld? Uiterlijk? Leeftijd? Datingsite Parship nam het op zich om dit te onderzoeken en hier zijn de resultaten:

 

Wat in het algemeen het belangrijkst wordt gevonden is dat de toekomstige partner in dezelfde leeftijdsfase zit. Daarnaast is een hoog opleidingsniveau cruciaal. Ook een slank figuur en gelijke geloofsovertuiging zijn belangrijk. Allemaal wel te snappen natuurlijk.

 

Toen keek de site naar verschillen tussen millenials en 55-plussers. Op alle vlakken, behalve inkomsten, zijn millenials nog stelliger dan 55-plussers. Dit is te zien in onderstaande tabel. Inkomsten van een partner zijn voor mij ook het minst belangrijk, en de leeftijdsfase is voor mij ook het belangrijkste in de gegeven factoren. Een typische millenial dus.

 

 

Het volgende waar Parship naar keek is het verschil tussen deze factoren voor mannen en vrouwen. Mannen zijn in het algemeen minder uitgesproken dan vrouwen. Maar wat zij wel duidelijk een stuk belangrijker vinden is dat hun partner een slank postuur heeft.

 

 

Kan jij jezelf vinden in deze statistieken?

 

POLL

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam

 

Bron: Parship