Hoe Maxima ben jij?

Hiep, hiep, hoera! Onze koningin is jarig, maar hoe goed kennen we haar eigenlijk…?

 

Trek de slingers en toeters maar uit de kast, want Maxima is vandaag 47 jaar geworden. Een dag waarop we haar eens even helemaal in het zonnetje kunnen zetten. Want dat verdient ze, als moeder van drie dochters en koningin van ons mooie Nederland. Nu zat ik vandaag door het internet te scrollen en kwam ik toch iets grappig tegen: de officiële ‘Hoe Maxima ben jij?’-test. Nou, hoe leuk is dat; een test die helemaal draait om onze lieve koningin. Ze is het natuurlijk al vijf jaar, maar hoe goed kennen we haar eigenlijk…?

 

De quiz gaat over uitersten. Van haar schoenmaat tot de vraag waarom Maxima’s vader niet op haar bruiloft was. Allemaal leuke weetjes, die soms heel verassend zijn.

 

Ik heb de quiz al helemaal ingevuld en had negen van de vijftien vragen goed. Uiteindelijk best nog een goede score, vind je niet? Een echte Maxima-kenner noem ik mijzelf al ;-)   

 

Ben jij groot fan van het koningshuis? En weet jij alle gebruiken? Of weet je het eigenlijk nog niet zo goed, maar wil je wel een gokje wagen? Test het dan online en kom erachter hoeveel jij over onze koningin Maxima weet. En als je klaar bent kan je ook altijd nog de ‘Hoe Willem-Alexander ben jij?’-quiz invullen. 

 

Maxima, nog een fijne verjaardag gewenst. Dat je maar heerlijk mag genieten van alle taart, wijntjes en je familie natuurlijk.

 

 

Door: Danique ten Boer