Einde voor beginners.

Chazia Mourali praat over de laatste periode uit het leven van haar moeder. En dan doet Humberto Tan iets moois..

 

.

Maandagavond in RTL Late Night vertelde presentatrice Chazia Mourali over haar nieuwe boek Einde voor beginners, waarin ze schrijft over de laatste periode van het leven van haar moeder. In de uitzending werd het haar even teveel en kon ze haar tranen moeilijk in bedwang houden.

 

Ruim vijftien jaar nadat Chazia’s moeder is behandeld voor borstkanker, blijkt de ziekte toch te zijn uitgezaaid naar de lever. Ze wist niet wat haar overkwam. En al helemaal niet wat ze moest doen. “Een week na haar overlijden was ik echt overspannen en depressief, en toen heb ik mijn uitgever gebeld en gezegd: ik moet dit boek maken.”  Chazia werd mantelzorger voor haar moeder en heeft in deze periode het boek geschreven.

 

“Je vindt het moeilijk he?” zegt Humberto tegen haar in de uitzending. Het blijft een lastig gesprek voor Chazia, en dit wordt duidelijk versterkt als ze begint te praten over die laatste momenten. “Dit is echt helemaal niet wat ik van plan was.” Humberto Tan kwam gelijk van zijn plek aan de tafel en gaf Chazia een flinke knuffel. “Ik ken je langer dan vandaag. Ik zie dat je vecht. Dít is vechten. Het is mooi wat je zegt. Het is voor je moeder.”

 

Humberto voegt er nog aan toe: “Je hebt het boek uit liefde geschreven en zo ervaar ik het ook als ik het lees.”

 

Het boek ligt nu in de winkels voor 19,99 euro.

 

Een moeder, een dochter en een gelukkig afscheid.

 

Zie hier het fragment 

 

 

Door: Danique ten Boer

beeld: RTL