Plons!

 

Elke week vlogt Anita over haar beautygeheimen. Deze week over de kracht van zwemmen

 

Anita: Lekker hè, buiten zwemmen in de vakantie? Als kind deed ik het elke zondagochtend samen met mijn vader in het Soester Natuurbad. Ik denk dat mijn voorliefde voor buiten zwemmen daar ontstaan is. Het is zo fijn om de vogels te horen fluiten, en de bomen te horen ritselen. Gelukkig is het water in Nederland tegenwoordig zo goed dat ik ook in sloten en plassen zwem, oftewel ik probeer een natuurzwemmer te worden. Maar waar je ook zwemt, binnen of buiten, zwembad of sloot, het is gezond voor iedereen!

 

1 Conditie

Zwemmen is een duursport, net als fietsen en hardlopen. Als je regelmatig zwemt krijg je een betere conditie en een grotere longinhoud zodat je minder snel buiten adem raakt.

 

2 Blessures

Doordat je in het water ligt en een soort van gewichtloos wordt, heb je bijna geen last van blessures. Je zult je spieren dus niet snel overbelasten, waardoor het de manier om je lijf wat gestroomlijnder te maken. Heb je overgewicht en wil je meer bewegen, dan is zwemmen ideaal om mee te beginnen.

 

3 Sterke botten

Zwemmen is goed voor je botten, het is een soort krachttraining, het helpt de botdichtheid op peil te houden en osteoporose te voorkomen.

 

4 Afvallen

Je gebruikt met zwemmen heel veel spiergroepen. Omdat je in het water ligt, merk je dat misschien niet zo, maar je verbruikt veel energie, ongeveer 500 tot 750 calorieën per uur.

 

 

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl gaat ze wekelijks vloggen over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs

Witte balk met bol Anita