Een onvergetelijke safari!

Een Frans gezin snapte het concept niet helemaal…

 

De Beekse Bergen is een ontzettend leuk dierenpark voor jong en oud. Genieten van de prachtige natuur en de wilde dieren, en je kunt er zelfs overnachten. Tijdens de safari kijk je je ogen uit. “Het is net Zuid-Afrika, maar dan op een uurtje rijden.”, schrijft Anita, die er laatst met haar gezin naartoe was geweest.. Je moet er een keer geweest zijn. Maar nu zag ik toch iets geks voorbijkomen. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik een filmpje zag over een Frans gezin dat overduidelijk het concept niet begreep…

 

Gezellig een dagje Beekse Bergen in Brabant met je gezin. Om vervolgens oog in oog te staan met de wilde dieren, maar dat nam dit Franse gezin wel erg letterlijk.

 

Twee vrouwen, een man en zelfs een kind stapten deze maandag één voor één de auto uit om de jachtluipaarden te fotograferen. Vervolgens reden ze een stukje verder om het prachtige natuurgebied en de jachtluipaarden nog beter te bekijken. En stapten ze ook hier de auto weer uit. Dit werd gezien door de jachtluipaarden, die hen ondertussen beslopen terwijl het gezin niks doorhad. Op de beelden die andere bezoekers hebben gemaakt is te zien hoe ze net op het nippertje de auto weer instapten. Pfoeee, wat een geluk zeg.

 

De vraag die aan mij steeds maar blijft knagen is: hoe haal je het in je hoofd? De Beekse Bergen heeft overal waarschuwingsborden hangen. En zelfs in meerdere talen. Ook Frans. En toch… toch stapt het gezin de auto uit. Het blijft mij een groot raadsel. Volgens mij begrepen ze het concept niet helemaal. Of misschien hadden ze tickets voor de wandelsafari erbij gekocht. En dan het idee dat ze tijdens de autosafari ook konden wandelen? Hmm, dan moet je wel heel veel borden over het hoofd hebben gezien. Dat lijkt mij sterk.

 

Het park is niet van plan om extra Franstalige informatieborden te plaatsen. En dat is logisch. Er staan er al genoeg om meerdere keren goed genoeg gewaarschuwd mee te zijn. “Deze mensen hebben veel geluk gehad.”, vertelt Niels de Wildt, general manager van Beekse Bergen. Het is en blijft gewoon een domme actie. Vind je niet?

 

Door: Danique ten Boer

Video: Robin de Graaf en NOS