Wakker worden tussen de giraffen in eigen land!

Anita: Ik wist niet dat slapen in de Beekse Bergen zo waanzinnig leuk is. Het is net Zuid-Afrika, maar dan op een uurtje rijden.

 

Of ik misschien een weekend naar de Beekse Bergen wilde met het hele gezin. Dat wilde ik wel… Al moet ik zeggen dat manlief en onze drie pubers niet direct stonden te springen. Wat is er nou zo leuk aan, vroegen ze. Als we dieren willen zien, gaan we wel naar de dierentuin. Maar we waren nog geen tien minuten binnen of het hele gezin was wild enthousiast: vanaf de veranda de giraffen zo dichtbij te zien lopen, daar gaat je hart echt sneller kloppen.

 

Lodges

We sliepen in een Afrikaanse lodge, een prachtig ingericht vakantiehuis met alles erop en eraan. Een regenvaldouche, sauna, grappige wasbakken, een heerlijke loungebank en overal Afrikaanse details die geïnspireerd zijn op de Gurunsi Tribe en Mursi Tribe, inheemse bevolkingsstammen van Afrika. De lodges zijn ook aan de buitenkant met diverse motieven beschilderd, waardoor je een echt Afrikaans gevoel krijgt. Wil je het spectaculairder, dan kun je in een boomhut slapen.

 

Met je kopje thee naar de dieren kijken

De Beekse Bergen staan natuurlijk bekend om de wilde dieren. Dus wakker worden met het gebrul van de olifanten is natuurlijk al een belevenis. Maar de lodges liggen zo verspreid op het terrein dat de dieren er tussendoor kunnen lopen, al staat er gelukkig nog wel een hekje tussen. In de ochtend met mijn eerste kopje thee zag ik een groepje giraffes rustig over de vlakte lopen, vlak langs onze lodge. Zo leuk om er ook een baby girafje achteraan te zien huppelen. De dieren zijn gewend aan mensen en je kunt ze van vrij dichtbij zien.

 

Op safari met een ‘Ranger’

Wij hebben ook een ‘gamedrive’ geboekt, zo gingen we in een ‘open’ safari-auto met ranger de natuur in. Zo’n ranger kan zoveel meer vertellen over de dieren, hoe ze leven, wat ze wel en niet willen, hoe oud ze worden, etc. Alle wilde dieren zijn in Europa geboren en grappig genoeg kunnen ze ook tegen het Nederlandse weer. Zo vertelde hij dat ze in de winter soms uren bezig waren om alle gnoes naar binnen te drijven. Het ging steeds langer duren, zodat ze op een geven moment besloten het niet meer te doen – en te kijken welke gnoes wel en niet naar het nachtverblijf kwamen. Pas toen het echt koud werd, kwamen ze uit zichzelf.

 

The big five beeld

Vanaf onze lodge zagen we vooral giraffes, zebra’s, buffels en neushoorns. Die neushoorns zagen er behoorlijk gespierd uit, en het is grappig om te zien hoe hard ze kunnen lopen. Ga je met de auto of lopend het park in, dan zie je nog veel meer dieren, zoals leeuwen, apen, krokodillen, antilopen, etc. Een combinatie van wat je in Zuidelijk Afrika tegenkomt als je op safari gaat en wat je in een dierentuin tegenkomt. Zo zagen wij ook zwarte beren en tijgers.

 

Slapen in de Beekse Bergen
 

Dit safari-resort is net opengegaan en is splinternieuw. Behalve de prachtige diverse slaapgelegenheden is er voor iedereen iets te doen. Voor de kleintjes is er een zwembad en zijn er diverse speelmogelijkheden en mijn pubers waren vooral te vinden bij de bowlingbaan en de bar. Manlief en ik zaten veel op het terras van restaurant Moto waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en dineren en waar je een prachtig uitzicht op de savanne hebt. 

 

Voor meer informatie

 

Door : Anita Willemars

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten