Borstvoeding normaliseren

Dat is het doel van het grote borstvoeding-evenement in de Filipijnen dat afgelopen weekend plaatsvond.

 

Afgelopen weekend zijn er in de buurt van de stad Manilla in de Filipijnen meer dan tweeduizend moeders bij elkaar gekomen om hun kinderen borstvoeding te geven. Waarom? Omdat borstvoeding daar nog niet genormaliseerd is. En dat terwijl het door UNICEF aanbevolen wordt en bewezen is dat borstvoeding de beste voeding is voor baby’s en moedermelk ziekte kan tegengaan.

 

Van de 1000 geboren kinderen overlijden er in de Filipijnen 27 voordat ze vijf worden. Dat is een belachelijk hoog aantal. Ter vergelijking: in Nederland sterven 0.8 kinderen per 1000 geborenen. Reden genoeg dus voor het borstvoeding-evenement: om kindersterfte tegen te gaan, acceptatie van borstvoeding in de maatschappij te vergroten en ervoor te zorgen dat meer vrouwen borstvoeding als optie gaan zien.

 

Behalve het evenement bij Manilla waren er afgelopen weekend in de rest van de Filipijnen nog eenenzestig andere borstvoeding-gerelateerde evenementen.

 

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam