Led Zeppelin of Melanie

 

‘Het was in de nacht van rinkeldeking,

Dat heel het serviesgoed uit wandelen ging,

Ze waren in hun nopjes,

De borden en de kopjes’

 

Ik zat die wandelende theepot en dat kopje te tekenen, dat nu over de homepage loopt als je franska.nl opent. Kijk maar even hier. En ineens schoot me dit gedichtje van de kleuterschool te binnen. App ik vervolgens die tekening aan m’n zus en die dreunt meteen dezelfde tekst op. Via whatsapp dan. Alle woorden exact hetzelfde als ik.

 

Het is er ooit in gegaan en het gaat er (hopelijk) nooit meer uit, uit dat koppie. En daar was nog niet eens muziek bij. Met muziek erbij blijft het nog veel beter zitten, volgens mij. Er hoeft maar een nummer uit de seventies voorbij te komen (Melanie, Led Zeppelin, Leonard Cohen) of ik zing letterlijk de hele tekst mee. Ook al heb ik het 1200 jaar niet gehoord. Zie ik m’n man altijd heel verbaasd kijken.

 

Heeft iedereen dat? Of ben ik eigenlijk vroeg oud? Met oude mensen kun je alle liedjes van vroeger zingen. Ik kwam een keer in het verzorgingshuis waar m’n moeder een tijdje was, stond ze aan het voeteneind van twee bedden te zingen en dirigeren en de dames zongen netjes mee. Zo grappig. En lief.

 

Zul je zien dat ik tegen de tijd dat ik zo oud ben keihard Led Zeppelin sta te blèren met een zwikkie leeftijdsgenoten. Die verzorgers (als je die dan nog hebt), schrikken zich rot! A whole lotta love!

 

Zin in meezingers?

Mijn nieuwe playlist staat klaar op Radio Franska. Gewoon even op je mobieltje op de getekende radio klikken en daarna op het pijltje op het eerste nummer. Geniet! Op je laptop klik je op het kuikentje en de muziek start je met het pijltje op het eerste nummer.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter