10x Italiaanse romantiek

 

Het is even doorrijden, maar als je voor morgen nog een romantisch plekje zoekt, ben je natuurlijk het beste af in Italië. 

 

f7_dolce-vita_-romantiek_ap

Mijn persoonlijke-voorkeur-top 10 (allemaal getest):
1. Gewoon thuis: een verrukkelijke prosecco met savoyardi (de echte Italiaanse lange vingers). Muziekje erbij: Salute! Dat van kaarslicht en zo verzin je zelf wel, hè?

2. Slenteren door Verona, de stad van Romeo en Julia, naar de Arena en ontbijten op een van de vele terrassen op Piazza Bra.

3. Kussen in de Via dell’Amore in Pienza. De rest wijst zich in Pienza vanzelf.

4. Slapen in Hotel Hermitage in Florence en ontbijten op het dakterras.

5. Wandelen over Isola Bella in Lago Maggiore en daarna even een glaasje bij Grand Hotel des iles Borromees in Stresa – en misschien daar slapen, als je genoeg gespaard hebt. ;-)

6. Slapen in Suite Hotel Nettuno in Sestri Levante, dineren op het terras met uitzicht op zee, en voor een aperitiefje even naar de Baia del Silenzio.

7. Dineren bij ristorante la Greppia in Parma en…

8. Slapen en zwemmen bij hotel Villa Parisi in Castiglioncello en dineren boven zee bij La Baracchina.

9. Naar de Scala in Milaan natuurlijk! Even tickets bestellen, vooraf een aperitiefje in de Galleria Vittorio Emanuele II en dineren bij Corso Como 10.

10. Lekker avondje Nino Rota, verrukkelijk flesje rode wijn erbij, bijvoorbeeld een Brunello di Montalcino van Casanova di Neri. Wat salumi, formaggi en andere lekkere hapjes die je bestelt bij Fattoria La Vialla.

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

witte-balk-met-bol-franska