10x eten dat vies lekker is

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: limoncello-oliebollen.

 

 

Dit zijn de favoriete vies-lekkere snacks van de redactie van FavorFlav op dit moment. Staat jouw guilty pleasure er ook tussen?

 

Van die enorme bonken
Sabina: Bubbelicious kauwgum. Als ik een lang stuk moet autorijden, koop ik bij het tanken altijd een pakje Bubbelicious. Het liefst de gele standaard smaak (die ik zou beschrijven als: oorverdovend zoet), anders neem ik een pakje aardbeien. Voor mensen die het niet kennen: vijf enorme bonken roze kauwgum, waar je ge-wel-dig bellen mee kunt blazen. Daar ben ik dan de hele autorit mee bezig: hele grote bellen blazen en dan pats, die bel weer naar binnen, kauw kauw kauw en volgende bel. Onsmakelijk, ik weet het, dus het kan alleen als ik in mijn uppie in de auto zit. Soms kom ik met kramp en spierpijn in mijn kaken weer thuis.

 

Patatje met
Sharon: Friet met warme, donkere chocoladesaus. Oh man, dit is echt walgelijk lekker! Dat zoute, dat zoete, die crunch, de wetenschap dat friet alleen al slecht is en dat je er dan ook nog schaamteloos chocoladesaus overheen kiepert. Wat een bad ass ben je dan. Je snapt, 1x per jaar, want ook dodelijke combi’s kennen hun grenzen. Maar do try this at home! 

 

En dan lekker dopen in die bak
Sylvia: Mijn klassieker, probeer die maar ‘ns af te troeven: een vers knapperig tijgerwit-bolletje met een gekookt eitje en een hele berg huzarensalade (ja hoor, gewoon uit de supermarkt), nomnomnom.

 

 

 

Chemisch het lekkerste
Laura: Dat mijn vriend een snoepverslaving had wist ik al. Langzaam maar zeker heb ik de verslaving overgenomen. Zakken biggetjes, kikkers, cola’s, perzik… Alle snoepzakjes uit de schoolkantine, kortom – en alles gaat er in grote getale in. Hoe chemischer hoe beter, natuurlijk.

 

In de wolken
Iris: Het Wolkentoetje Vanille van Dr. Oetker. Vieslekker fluffy toetje met vanillesmaak op een laagje room. Zoveel geluk voor maar 50 cent!

 

 

Die lekkere vettige kleffigheid
Steffi: Oef, waar te beginnen? Bapao’s (liefst die met kipsaté), satésaus überhaupt (Wijcko all the way), van dat kleffe afbak-knoflookbrood van de supermarkt (de allergoedkoopste dan ook), en misschien nog wel de ergste van allemaal: supermarktcroissants. Is natuurlijk vloeken in de croissant-kerk, want 0 ambacht en 100% fabriekswerk, maar ik hou gewoon van die vettige kleffigheid. Beetje pletten benadrukt dat nog meer. Heer-lijk. Sorry, not sorry.

 

Met zo’n dikke dot erop
Adeline: Een boterham met coburgerham en dan een dikke dot Calvé Slasaus en flink wat peper en zout om het af te maken. En ketchup over mijn bami, ik eet het niet zonder.

 

En een plens sweet chili saus
Renée: Bapao uit de magnetron. De runder. Met sweet chili sauce. Zo’n ‘broodje’ wat eigenlijk helemaal geen smaak heeft, of het moet kartonsmaak zijn, met die vulling die het meest aan kattenvoer doet denken. 30 seconden in de magnetron en poef! (Soms letterlijk; dan knapt het zakje.) Is het psychisch? Dat bijten in een groot, zacht, wollig, wittig niets, en dan dat vleesprutje tegenkomen – waarbij je overigens enorm moet uitkijken of je je bek niet brandt (ik zou normaal nooit het woord ‘bek’ gebruiken, maar om de een of andere reden past dat weer wel bij kattenvoer-bapao) – en dan die vermenging met datzelfde wollige niets… En die plens sweet chili saus! Nou ja, ik ben er niet trots op, maar soms moet je je gewoon overgeven aan de snelle lekkere-vieze bek.

 

 

 

Inclusief paaseitjes!
Lauretta: Brownies uit een pak waar je dan alleen boter en water bij hoeft te doen. Cheap ass vies-lekker, vooral door dat knapperige korstje en die smeuïge binnenkant. Meteen even een tip van mij aan jou: bak ‘m iets korter dan op de verpakking staat en dan geduldig wachten totdat ze afgekoeld zijn. Nog een tip: doe paaseitjes door het beslag; dubbel choco, dubbel zo vies-lekker. Daarna lunchen met een gebakken ei, met daar bovenop: blauwe kaas. Iedereen gruwelt ervan, maar je raadt het al: mega vies-lekker!

 

Old skool de beste
Delilah: De jaren ’70 belden dat ze hun borrelsnack terug wilden maar ik hou ‘m lekker: een plakje boterhamworst met een zuur augurkje erin gerold. Zo ouderwets vies-lekker! Zet mij aan een aanrecht met zo’n pot en een pakje vleeswaren en ik ben gelukkig.

Door: Redactie FavorFlav