10x Bloedirritante dingen die alle ouders tegen hun kinderen hebben gezegd

boos jongetje

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: 10 irritante dingen die we weleens tegen onze kinderen hebben gezegd

 

 

Toen mijn zoon net aan me vroeg: ‘Wat gaan we eten?’ en ik antwoordde: ‘Poep met scheten’ besefte ik dat ik wel heel erg oud ben geworden en dezelfde irritante, belegen opmerking maakte die mijn ouders vroeger maakten. Nou ja opeens.. opeens… ook aan onderstaande uitspraken heb ik me inmiddels wel eens schuldig gemaakt aan tafel. Net als zo ongeveer alle ouders die ik ken. Herkenbaar? 

 

 

1. ‘KIJKEN DOE JE MET JE OGEN, NIET MET JE HANDEN.’

Als mijn zoon in de bakker met zijn kleine kleuterkluifjes iets te enthousiast aanwees wat hij wilde hebben. Superirritante opmerking, met zo’n belerend toontje ook, bleh.

 

 

2. ‘HET IS HIER GEEN HOTEL.’

Vaak gevolgd door uitspraken als ‘Sorry, we doen hier niet aan roomservice’ of zoiets passief-agressiefs als ‘De werkster is met vakantie’, waarbij iedere moeder op zichzelf doelt.

 

 

3. ‘GEEN TREK? DAN MÁÁK JE MAAR TREK.’

Blijkt opeens wel weer hip in damesbladen. ‘Geen zin, dan maak je maar zin.’ Minstens zo stom.

 

 

4. ‘ALS JE JE MES AFLIKT, SNIJ JE JE TONG DOORMIDDEN.’

Het horrorscenario uit ieders jeugd dat toch heel spannend was. Zou het echt?

 

 

5. ‘HONGER HEBBEN ZE IN AFRIKA, JIJ HEBT TREK.’

‘Ze zijn niet overal arm in Afrika hè’, zeggen kinderen van nu, maar in de jaren zeventig hadden we nog geen internet en geloofde ik stellig dat niemand in Afrika te eten had en voelde ik me echt slecht als ik klaagde dat ik honger had en de Afrika-kaart kreeg toegespeeld.

 

 

6. ‘IK WIL, IK WIL, IK WIL… IK WIL OOK WEL EENS WAT!’

Als we niet wéér pasta wilde eten. Mijn. moeder wilde blijkbaar ook dingen. Geen zeikende kinderen aan tafel waarschijnlijk. Of een shot whisky. Waarschijnlijk allebei, in onwillekeurige volgorde.

 

 

7. ‘VAN KONTJES KRIJG JE DIKKE TIETEN.’

Ik weet niet waarom mijn moeder dit altijd zei. Waarschijnlijk wilde ze dat we het hele brood opaten en niet steeds de kontjes lieten liggen. Hoe dan ook: proefondervindelijk kunnen constateren: het is niet waar. Dat geldt trouwens ook voor de volgende leugen:

 

 

8. ‘VAN KORSTJES KRIJG JE BORSTJES.’

Uitspraak van oma als mijn zus en ik de korstjes weer eens van het brood pulkten.

 

 

9. ‘ALS JE KAUWGOM INSLIKT, GROEIT ER EEN BOOM IN JE BUIK.’

Hier schrok ik als kind echt enorm van, waardoor ik kauwgom altijd op straat uitspuugde. Tegenwoordig gooi ik het netjes in de prullenbak – no stress. Vroeger groeide er trouwens van alles in je buik als je niet oppaste. Ook vaak gehoord: ‘Als je een appelpit inslikt, groeit er een boom in je buik.’

 

 

10. ‘EET JE BORD LEEG.’

Jahaaaaa nu weten we het wel!

 

 

Door: Redactie FavorFlav