1 december is het Wereld Aids Dag

 

Morgen, op dinsdag 1 december, is het Wereld Aids Dag. Wil je weten wat jij kan doen?

 

 

Natuurlijk kun je doneren aan het AIDS Fonds, dat doe ik zelf sinds een aantal jaar op Wereld Aids Dag. Maar er is nog een manier om te doneren, waar je zelf, behalve een goed gevoel, ook nog iets anders aan overhoudt.
 
 
Net als voorgaande jaren lanceert MAC Cosmetics namelijk een speciale lippenstift om hun steentje bij te dragen aan Wereld Aids Dag: de Viva Glam. Zij doneren de volledige opbrengst (!) aan hun MAC Aids Fonds, dat sinds 1994 door het beautymerk is opgericht om de strijd tegen aids en hiv aan te gaan.
 
 
Je kan de lippenstift online bestellen of langsgaan in een van de winkels waar dit merk wordt verkocht, de Bijenkorf bijvoorbeeld. Ik heb zojuist de Viva Glam Rosalia gekocht; er zijn drie verschillende varianten en dit is de meest felrode. Cadeautje voor mezelf dus én ik hoef me niet schuldig te voelen om de koopverslaving die ik in coronatijd heb ontwikkeld.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer