Zoveel mensen zoen je voor je de ware hebt gevonden

 

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regels, maar over het algemeen worden er heel wat kikkers afgezoend voor de ware prins of prinses wordt gevonden.

 

 

 

Tsja, dat is nu eenmaal hoe het werkt, en alleen omdat het niet The Right One is betekent natuurlijk niet dat het niet The Right One-For-Now is. Je moet het maar zo zien: elke zoen brengt je weer verder naar jouw soulmate. En volgens onderzoek moet je toch heel wat doorstaan voor je gemiddeld gezien de ware tegen het lijf loopt.

 

Dat onderzocht Casumo onder zowel mannen als vrouwen. En wat bleek? Mannen moeten heel wat meer afzoenen voor ze de ware vinden: gemiddeld gezien tongen ze eerst met 25 personen voor de settelen met hun ware liefde. Die vinden ze dan meestal rond hun 27e (dat geldt ook voor vrouwen), nadat ze (weer gemiddeld gezien) vijf mislukte relaties achter de rug hebben.

 

Vrouwen hebben sneller geluk: die hebben zo’n 22 zoenpartners te gaan voor hun prins(es) op het witte paard verschijnt.

 

Maar goed, zoals ik al zei: er zijn altijd uitzonderingen op de regels. Zo zijn er ook mensen die gelijk bij hun eerste zoen blijven en nooit meer uit elkaar gaan. En dan heb je mij, het andere uiterste: een vrijgezel van 33 met mislukte relaties die — eerlijk is eerlijk — de 22 alláng voorbij is gegaan. Is er nog hoop? Soms vrees ik van niet.

 

Daar ben ik dan weer niet de enige in trouwens, want volgens ditzelfde onderzoek geeft 30 procent aan de hoop op het vinden van liefde volledig te hebben opgegeven. Kan ik me in vinden.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer