Zoveel duurder zijn supermarkten geworden dit jaar

 

Dat het leven in 2022 echt gigantisch veel duurder is geworden, dat ondervinden we allemaal wel geloof ik.

 

 

 

Maar hoeveel duurder precies? Het AD deed hun laatste boodschappentest van het jaar, om te kijken hoe de prijzen zijn veranderd sinds januari. Alvast een waarschuwing: je gaat hiervan schrikken.

 

Het AD kocht eerder op 10 januari, 10 februari en 10 maart tien identieke producten om dit te checken, en nu nogmaals op 10 december.

 

 

En de prijs voor duurste supermarkt gaat naar…

 

…De Albert Heijn (€28,40). Ja, dat zal niet als verrassing komen bij velen. Op nummer twee eindigt de Plus (€27,61), en erna de Jumbo (€26,50). Maar hoeveel goedkoper was het in januari? Bij de Albert Heijn was het destijds €1,77 goedkoper (een stijging van 6,64 procent). De Plus ging met €1,60 omhoog (een stijging van 6,15 procent) en de Jumbo met €1,66 (een stijging van 6,68 procent — de grootste stijging van de drie).

 

Opvallend is dat vooral de smeerkaas echt gi-gan-tisch is gestegen in de prijs. Bij alledrie de supermarkten, maar vooral bij de Jumbo: in januari was dat nog slechts 75 cent, inmiddels is een bakje smeerkaas 52 cent (!) duurder.

 

Beeld credits & bron: AD.nl

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer