Zou hou je de seks erin in tijden van quarantaine

 

Inmiddels is het dag 13 in quarantaine en dus ook dag nummer 13 in mijn sportlegging. Die ik overigens de afgelopen jaren maar weinig heb gebruikt om in te sporten.

 

Maar het zit zo lekker. En het beweegt lekker. Aangezien toch niemand mij nu ziet, behalve mijn kinderen, man en zo af en toe een collega via Zoom, ach, vind ik het wel best. Maar ja, stiekem weet ik óók: erg hot en sexy is het óók weer niet, hoe ik er in quarantainetijden bij loop. Een slobbertrui met kwijl van mijn kinderen erboven, zeg maar, en dan is die hele legging een beetje slonzig. Onverzorgd. Niets cools en sportiefs aan, want mijn man kent mij al langer dan vandaag.

 

Dus ik dook eens in de wereld der wetenschappen en besloot eens te kijken naar wat een relatie spannend houdt. Zeker in tijden van de coronacrisis handig om te weten, want: je ziet elkaar de godganse dag in een pyjama. Of in een verwassen shirt van zes festivals geleden. Hoe hou je het een beetje heet in huis? Hoe houdt je relatie stand in deze crisis waarin we 24/7 op elkaars lip leven?

 

Praktische tips van seksuologen en psychologen:

 

1. Plan seks in. Eerlijk: mensen die gewoon hardop zeggen: ‘zaterdag gaan we het doen, jij en ik’, die doen het ook vaker dan mensen die het niet inplannen.

 

2. Praat er gewoon open over. Geef aan als de hele crisis een impact op je gevoel heeft en dat je libido niet echt je-van-het is als je je zo zorgen maakt om de mensen om je heen. Het komt wel weer terug, geen zorgen.

 

3. Hoewel elke dag nu een beetje als een gekke weekenddag voelt, is het toch aan te raden om een soort ‘date night’ samen te plannen. Maak iets lekkers te eten, zet een kaasplankje neer, bestel sushi, rood wijntje erbij en hup, even tijd voor elkaar. Niet voor de televisie eten, nee, romantisch doen en praten met elkaar.

 
4. Spring bij de ander onder de douche. Succes gegarandeerd.

 

5. Trek als je naar bed gaat die XL pyjama uit en trek een lekkere kleine string aan. Of niets. En zeg dit ook hardop, anders is de kans nog groot ook dat je partner het amper opmerkt.

 

Door: Redactie Amayzine.com