Nog even over Máxima en die ene hand­schoen

 

Is het je wel eens opgevallen dat Máxima maar één handschoen draagt? Nou, ik weet nu dus eindelijk waarom.

 

Veel koninginnen en leden van verschillende koninklijke huizen dragen altijd handschoenen. Ten eerste omdat dit je natuurlijk meteen een ‘regal’ look geeft, zelfs zonder kroon, maar het is natuurlijk ook hygiënisch en het zorgt ook voor een bepaalde magie die in stand wordt gehouden.

 

Koningin Elizabeth bestelt haar handschoenen al meer dan zeventig jaar bij Cornelia James en dan blieft ze vooral de exemplaren van wit katoen.

 

Máxima heeft de hele Pantone-waaier aan kleuren in haar handschoenenkastje en varieert ook met lengte, al heeft ze meestal een kort handschoentje aan dat precies tot je polsknobbeltje leidt en dat net een mooi podium biedt aan haar Cartier Tank-horloge.

 

Lady Diana was een van de eerste royals die de handschoen letterlijk in de ring wierp. Zij wilde echt contact met mensen, dus ook huid op huid als ze iemand de hand schudde.

 

Máxima is iets minder provocatief en is een grootmeesteres in het vinden van de perfecte balans. Zo draagt zij wel handschoenen maar heeft ze de linkerhandschoen ook echt aan en draagt ze de rechterhandschoen dan weer los in haar linkerhand. Zo kan ze met haar rechterhand ook echt iemand aanraken en onderstreept de linkerhandschoen de officiële aard van haar bezoek. En bovendien is zo’n handschoen wel weer heel aangenaam als je dat verdraaide boeketje vast moet houden.

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach