Zonder dat ik het in de gaten had viel ik zomaar in een heel bijzonder gesprek

zomerspijkers bnnvara

 

Bij mij in huis staat de hele dag de radio aan en zonder dat ik het in de gaten had viel ik zomaar in een heel bijzonder gesprek bij Zomerspijkers.

 

 

 

Al zowat mijn hele leven heb ik de hele dag de radio aanstaan. Ik poets, kook en tik mijn stukkies met Radio 2 op de achtergrond. En terwijl ik vorige week twaalf overhemden stond weg te strijken (ik liep een beetje achter met mijn huishouden) viel ik opeens in Zomerspijkers, de zomerse variant van Spijkers met Koppen met Dolf Jansen en Willemijn Veenhoven.

 

Normaal gesproken een satirisch actualiteitenprogramma op de zaterdagmiddag, maar nu een fijn gesprek met een wisselende bekende gast die twee uur lang de inhoud bepaalt met zijn of haar favoriete muziek en de daar bijbehorende verhalen. Het was een fijn gesprek met Saskia Belleman, de rechtbankverslaggever die zo duidelijk weet uit te leggen hoe het zit met de ingewikkelde strafrechtprocedures van criminelen Taghi of Holleeder, hoe je buurman zomaar in staat kan zijn om iemand te vermoorden en waarom ze vanwege haar werk inmiddels toch wel wat vaker over haar schouder kijkt. Maar door haar muziekkeuze leer je ook een heel andere kant van haar kennen en dat maakt Zomerspijkers zo leuk om naar te luisteren.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Spijkers met Koppen | BNNVARA (@spijkersbnnvara)

 

Helaas had ik de uitzending met misdaadjournalist Kees van der Spek en voormalig correspondent en Mr. Brexit Tim de Wit gemist, maar die kon ik hier nog fijn even terugluisteren. De komende weken komen er nog verschillende bekende gasten langs zoals journalist Sinan Can, politiek verslaggever Ron Fresen, Kluun en actrice Monic Hendrickx.

 

Zomerspijkers is op zaterdagmiddag te horen tussen 12:00 uur en 14:00 uur op NPO Radio 2.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit