Zomervakantie plannen?

 

Dit is natuurlijk de perfecte periode om alvast weg te dromen bij de gedachte aan de zomervakantie. Denk daarbij echter wel aan de poes. Frits geeft tips.

 

In deze tijd van het jaar is het heerlijk om aan de zomervakantie te denken en deze te plannen. Maar denk bij dat plannen wel aan de poes. Dit lieve, intelligente diertje voelt zich absoluut niet thuis op een dierenboerderij waar domme honden loslopen. Neem hem of haar dus mee op vakantie. Maar let dan wel op het volgende:

 

1. Wij houden niet van water. Blijf uit de buurt van stranden, meren en zwembaden.

 

2. Wij hebben ook in de zomer een stevige vacht. Blijf uit de buurt van al te warme streken.

 

3. Wij hebben geen interesse in cultuur. Blijf uit de buurt van musea, theaters, kathedralen en andere onzin.

 

4. Hé, beetje dom van me, maar schiet me nu pas te binnen: sowieso houden wij niet van reizen. Wij zien al huizenhoog op tegen een autoritje richting dierenarts. Wij vieren het liefst vakantie op onze vensterbank. Makkelijk: kunt u ook meteen stoppen met plannen!

 

5. Thuisvakanties zijn bovendien erg hip en geven je de kans om je poes extra te verwennen. Dat kan bijvoorbeeld met deze maaltijd: 

  • Koop drie verse makrelen.
  • Maak ze schoon. Of niet. Maakt ons niet veel uit.
  • Leg ze op een bord.
  • Opdienen met een glaasje Chateau D’yquem 1998.

Een leuk alternatief voor verse makrelen zijn verse muizen. Extra tip: verse muizen bewegen nog.

 

Zo, dat waren weer erg bruikbare, toepasbare én gezellige tips, toch?

 
Even heel wat anders. Ik heb het plan opgevat om beautyvlogger te worden met allemaal leuke filmpjes op mijn eigen Frits-kanaal op YouTube. Daar schijn je namelijk instant rijk mee te worden. En dat is wel nodig ook, want Mia, dat hautaine, hooghartige, arrogante ding van hiernaast, zei me gisteren: ‘Kom nog maar eens terug als je het gemaakt hebt.’ Wat te doen tegen statisch haar? Tegen een droge huid? Hoe krijg ook jij mooie, volle lippen? Welke mascara past bij jou? Frits gaat dat allemaal uitleggen. Nou heb ik als kater die kennis niet echt in huis, maar die haal ik dan wel bij die andere 50.000 beautyvloggers in het land. En ik laat me natuurlijk sponsoren. Chanel, dat lijkt me wel wat: volgens mij een jong, ambitieus bedrijfje dat wel de nodige publiciteit kan gebruiken. En u weet het hè: poezen x internet = per definitie goud.

 

En dan ga ik heel nonchalant naar Mia: ‘Zo, jouw Fritsje heeft het gemaakt hoor.’

‘Oh lieverd van me! Zullen we wat beginnen, nu?’

‘Ach ja, waarom niet.’

 
Zo, het was weer erg gezellig, toch? Dan ga ik nu weer even zes uur chagrijnig vanaf de vensterbank naar buiten staren. Heeft iemand trouwens het telefoonnummer van Chanel voor me?