Al jaaaaren van plan

 

 

Met de hand. Ik moet het kunnen. Ga het vandaag proberen. Als het mislukt, horen jullie het nog wel. Of niet. Ik hoef me ook weer niet als de grootste kluns van Nederland te koop te zetten, tenslotte. Van uitstel komt afstel en ik ben dit al jaaaaren van plan, dus, daar gaat ie! Pasta fatto a mano. Om te beginnen ga ik Toscaanse pici draaien, die mogen er heel erg ongelijk en rommelig uitzien. Als dat niet lukt… ? Nou, dan is er niks aan de hand, dan heb ik nog een pak kant-en-klaar in de kast liggen. En de enige echte goeie ragù ligt ook al ingevroren klaar, dus dat zit wel gebeiteld voor de zondagavond. Nu eerst eens het aanrecht leegruimen en lekker veel werkvlak vrijmaken. Bloem en ei door elkaar husselen en dan met de handen een bolletje uitrollen, tot het een lange sliert is. Voordeel van vers gemaakte pasta is dat het heel snel gekookt is. Blijft er mooi tijd over voor wat relaxwerk, want daar ben ik eigenlijk wel aan toe. Pfjoew, het was wel een weekje zeg. Kon op het laatst bijna niet meer op m’n benen staan in de keuken.

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs.