RECEPT

 

 

Stamppotten eten in de zomer? Natuurlijk, gewoon het hele jaar door!

 

Deze week staan er heel wat stamppotjes op mijn foodie-agenda. Stamppot bij deze temperaturen? Gelukkig is de stamppotwereld erg open-minded en kan je een lekker zomerse variant maken. Dat wordt smullen vanavond!

 

Dit heb je nodig

  • 600 g aardappelen (er zijn speciale stamppot-aardappelen)
  • 450 g diepvries-tuinerwten
  • 3 stengels bos-ui
  • 250 g cherrytomaten
  • 50 g kruidenroomkaas of mascarpone
  • 100 g botersla
  • 75 g feta

 

Zo maak je het
Was eerst de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in een pan met water (en een klein beetje zout) voor ongeveer 15 minuten en kook de erwten de laatste minuut mee.

Giet de aardappels en erwten af, maar bewaar een klein beetje kookvocht in de pan met aardappelen en tuinerwten.

Snijd vervolgens de bos-uitjes in kleine ringetjes en halveer de cherrytomaatjes.

Verkruimel de feta en leg de slablaadjes alvast klaar.

Bak de cherrytomaatjes in een pan met olijfolie en bak de blaadjes sla nog eventjes mee aan het einde.

Stamp de aardappelen en voeg de roomkaas of mascarpone toe. Roer de tomaatjes, feta, bos-ui en sla erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Voor meer smaak voeg je wat mosterd toe.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

 

 

Boek: The Breakfast Club