Zomaar, omdat het zo leuk is

 

Ken je dat? Je gaat naar iemand toe die je lang niet hebt gezien en dan neem je wat mee. Variërend van een bloemetje, een doosje chocola of een lekker flesje van het een of ander…

 

Zo heb ik een vaste bloemist die altijd van die leuke boeketjes maakt. Of ik ga naar de chocoladejuwelier om de hoek van de redactie, waar ze zulke heerlijke bonbons verkopen die je nou nooit eens voor jezelf koopt. Zo heb ik dus altijd een mooie binnenkomer. Andersom is het een leuke verrassing als iemand aan mij heeft gedacht. Van de week kreeg ik wel zoiets attents. Had ik zelf nooit bedacht maar het was er eentje om te onthouden.

 

Mijn vriendinnetje A. woont in Noord-Holland waar de tuinen stukken groter zijn dan in de Randstad. En in die enorme groene zee heeft ze een moestuin van jewelste gecreëerd. Met Opperdoezer piepers, courgette, de lekkerste salie, basilicum, citroenmunt en ga zo maar door. Ze hoeft dus nooit meer naar de buurtsuper voor groente of verse kruiden.

 

 

Nu stond A. van het weekend bij me op de stoep met een heel fijn cadeautasje vol met allerlei lekkers uit eigen tuin. Een kilootje van die gezellige piepers, superverse gele courgettes en wel zeven soorten verse kruiden. Je begrijpt dat wij de dag erop heerlijk hebben gegeten. Want die aardappeltjes uit Schoorl deden het uitstekend als hasselbacks bij ons in Haarlem.

 

 

Zo’n cadeautje zou ik iedere dag wel willen, daar kan geen bonbon van de chocoladejuwelier tegenop….   

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit