Minder vaak, maar beter

 

Denk je dat je rond je twintigste het spannendste seksleven hebt? Welnee. Ons seksleven krijgt pas veel later een heuse boost.

 

Denk je dat je rond je twintigste het spannendste seksleven hebt? Welnee. Ons seksleven krijgt pas veel later een heuse boost.

 

Want, wat blijkt? Het wordt allemaal wat beter tussen de lakens zo na je veertigste. Kijk, dat klinkt ons nu als muziek in de oren. Honderden vrouwen tussen de 40 en 75 jaar gaven eerlijk antwoord op vragen over hun seksleven. Volgens onderzoekers neemt de frequentie wel wat af, op die leeftijd, maar is de seks die je hebt juist de beste seks die je ooit hebt gehad. Je weet namelijk heel goed wat je zelf wel en niet wilt, en je partner ook. Je bent minder onzeker in bed en dat merk je.

 

En dat we wat minder onzeker zijn, helpt ook in de communicatie in en uit bed. We voelen ons vrijer om te experimenteren maar we durven ook aan te geven als ons iets niet zo zint. Dat is in je jongere jaren nog wel andere koek: dan doe je toch net iets vaker iets dat je partner fijn vindt. Met de jaren groeit die zelfverzekerdheid dus, en dat is alleen maar beter voor je avonturen in bed. En te oud ben je er beslist nooit voor – denk dan maar aan dit onderzoek. Je zou eerder zeggen dat je er in het begin te jong voor bent…

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl