Zoek je de perfecte summer­style?

 

5 classy on the beach rules van Jackie O

 

Ben je klaar met die eeuwige fringes en is de kaftan ook niet helemaal jouw favoriete kledingstuk? Met de stijllessen van Jackie O you can’t go wrong.

 

Jackie Kennedy is natuurlijk de hogepriesteres van klasse, elegantie en stijl. Waar ze in haar presidentsvrouwperiode wat stijver en formeler door het leven ging, ben ik echt verliefd op haar in de periode post-Kennedy. Toen Jackie geluk en liefde zocht bij de stuwend rijke Griekse scheepsmagnaat Aristoteles Onassis in Saint Tropez en op zijn Griekse privé-eiland Skorpios, ontwikkelde ze een wat lossere, nonchalantere stijl waar je perfect op kunt leunen als je het even niet meer weet. Want één ding is zeker: als er iets altijd en vogue blijft, is het Jackie O.

 

1.  Bijna onzichtbare sandaaltjes

Twee ultradunne bandjes, een plat zooltje (met een vierkant teengedeelte aan de voorkant maak je het helemaal 2020) et c’est ça. Op je blote pootjes langs de haven lopen is ook altijd een goed idee. Daarmee wek je de suggestie dat je tot de (vermogende) boat people hoort.

 

2.  Het shortje

Niet te strak, maar de shortversie van de pantalon. Geblokt bloesje er op met een kort mouwtje dat je eventueel knoopt bij je buik of losjes aan de voorkant in het shortje propt en klaar ben je.

 

3.  Shirt met mouwtjes

Hoe klein ook, maar als de schouder net even is afgedekt met een streepje stof stijgt je elegantie naar de top.

 

4.  De witte capri jeans

Strak om de billetjes en eindigend halverwege de kuit. Wel uit de buurt van kinderen met Nutella-handjes, glazen rode wijn en ander vlekgevaar blijven.

 

5.  Neutrale kleuren

Voor haar zomergarderobe koos Jackie voor beige, wit, zwart en navy. Als het moest knallen, dan deed ze dat ook full color, dus all the way.

 

6.  De head scarf

Grote zonnebril op, haren in een knotje met een middenscheiding en een mooie, zijden sjaal om het hoofd geknoopt. En als je er om het af te maken nog de Jackie bag van Gucci bij draagt, krijg je een sticker van de juf.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach