Zo zien thuiswerkers er anno 2100 uit

 

Dus jij dacht dat thuis werken helemaal het einde was? Of dat je lekker de wereld rond kan reizen en werken vanaf waar je ook maar wil?

 

 

 

 

Tsja, ik snap het helemaal, want ik vind het ook geweldig, maar het schijnt dus niet altijd even goed te zijn voor je lichaam. Sterker nog, volgens onderzoek ziet ons lichaam er anno 2100 héél anders uit, wat te wijten is aan remote werken.

 

Dit onderzoek werd gedaan door Furniture at Work, omdat zij ons wilden wijzen op de risico’s die thuiswerken met zich meebrengen. Waarom thuiswerken zo slecht voor ons zou zijn en op kantoor werken minder? Dat komt doordat maar weinig mensen hun thuiskantoor (of waar dan ook ter wereld) echt instellen op werken. Kantoren hebben vaak een goed bureau, een goede stoel, kortom: een goede werkomgeving. Mensen die vanuit huis werken investeren daar vaak veel minder in, en dat komt ons lichaam niet per se ten goede.

 

Kijk maar even naar onderstaande foto. Deze persoon hebben ze Anna genoemd, en Anna werkt thuis. Anna ziet er niet helemaal top uit.

 

Credit: Furniture at Work

 

Anna heeft namelijk een beetje een bochel in haar rug, behoorlijke wallen en donkere kringen om haar ogen en haar handen zitten chronisch in een klauw. Is dit serieus ons toekomstperspectief? Zo lang vind ik het niet eens duren voor het 2100 is. Ik word hier eerlijk gezegd een beetje onrustig van.

 

Die rug komt doordat Anna te veel vanuit bed heeft gewerkt, en haar ogen (die ook behoorlijk rood zijn) zijn het resultaat van de hele dag naar een scherm staren. Doordat ze weinig buiten komt en niet veel frisse lucht krijgt, is Anna flink aangekomen.

 

Oh help… It’s me. Ik ben Anna. Beter gezegd: ik wórd Anna. En ik ga nú een goede bureaustoel bestellen voor mezelf.

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer