Met deze tips vlieg je zo door de beveiliging op Schiphol

 

Ga je in de meivakantie vliegen en breekt het zweet je uit als je alleen al denkt aan de rijen op Schiphol? Met deze tips vlieg je zo door de beveiliging

 

Vandaag begint de meivakantie en gaan we weer met duizenden tegelijk op vliegvakantie naar warmere oorden. Schiphol verwacht dat de komende dagen gemiddeld 66.000 passagiers vertrekken van de luchthaven en dat betekent vast weer eindeloos lange rijen en wachten tot je een ons weegt.

 

Maar als je even hieraan denkt als je je handbagage inpakt kan je dat zomaar heel veel tijd schelen:

 

Linda

Of het waar is weet ik niet zeker, maar het schijnt dat de handbagage-scanner afgaat als het tijdschrift Linda in je tas zit, vanwege het gebruikte papier. Dus die moet je even apart houden.

 

Alles in je tas of koffer

Nu Schiphol gebruikmaakt van geavanceerde 3D-scanners hoef je tandpasta, crèmes en deo niet meer in een doorzichtig plastic tasje apart in een bak te leggen. Je mag nu alles in je koffer of je tas laten zitten. Vergeet niet om je paspoort en je mobieltje uit je zakken te halen en die ook even in je handbagage op te bergen zodat alles in een keer door de security bekeken kan worden.

 

Wel of geen water mee?

Plastic flesjes gevuld met water mag je voortaan gewoon meenemen. Zijn ze van metaal, zoals een thermosfles of -beker, dan moet je ze wel van tevoren leegmaken.

 

Welke schoenen?

Draag geen laarzen of schoenen die boven de enkel sluiten want die moet je uitdoen. Met een paar lage sneakers of loafers loop je zo door. Doe ook geen riemen met grote gespen om, want die moeten af.

 

En deze tip is heel belangrijk dus hang ‘m op de koelkast:

Reis je met je pubers en pakken zij hun eigen spullen in? Zorg dan dat ze hun rugzak even goed nalopen als ze die ook voor school gebruiken. Alle scherpe voorwerpen zoals passers en geodriehoeken moeten thuisblijven anders gaat de apparatuur toch af en moet je alsnog wachten tot je naar de gate kunt lopen.

 

 

Bron: Parool.nl

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit