Zo verprutst de kapper nooit meer je haarkleur

 

Het is jou vast ook een keer overkomen, dat je je haar bij de kapper laat verven maar totaal niet blij bent met het resultaat. Met deze tips zal je dat nooit meer gebeuren.

 

 

 

Ik zie me nog in de kappersstoel zitten, halverwege de jaren nul toen het hartstikke hip was om van die brede blonde strepen in je haar te hebben. Dat wilde ik ook. Maar mijn haar is donker, om het blond te maken moet je wel van goeden huize komen.

 

Dat kwam mijn kapper duidelijk niet want toen hij de verf uit mijn haren spoelde en ik naar mezelf in de spiegel keek, schrok ik me werkelijk een ongeluk. Niks geen weelderige blonde strengen die prachtig door mijn donkere haar golfden, maar gelige banen die eruitzagen als stro. Het was werkelijk geen gezicht. Maar ik durfde niks tegen hem te zeggen, betaalde braaf en voelde me wekenlang doodongelukkig met coupe te-lelijk-voor-woorden op mijn hoofd.

 

Had ik toen maar geweten wat ik nu wel weet, want met deze tips was het nooit zo verschrikkelijk misgegaan.

 

Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Dat plaatje van die koperkleur is een lifesaver van jewelste. Want koper is een breed begrip. Voor je het weet is het hennarood en niet iedereen is daar een fan van. En wat de kapper koper noemt, kan voor jou juist een absolute no-go zijn. Dus doe jezelf een lol en neem die foto mee. Je wordt heus niet uitgelachen.

 

Wees superduidelijk over welke kleur je op je hoofd wil hebben

Het ene blond is het andere niet. Dat bleek wel toen ik destijds mijn strokleurige strengen nog eens goed bekeek. Ik wilde graag honingblond zijn, maar niet van dat gele. En al helemaal geen asblond, want grijs werd ik toch wel. Daar had ik de kapper niet voor nodig.

 

Doe de realitycheck

Als ik heel eerlijk was, stond dat blond me voor geen meter en een goede kapper had me een andere kleur kunnen adviseren. Kijk goed of de kleur die je wil in je zogenaamde haarkleurfamilie voorkomt en daardoor niet al te veel afwijkt. Een soort realitycheck om een teleurstelling te voorkomen.

 

Het ligt dus allemaal aan de communicazione…

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit