Zo vaak bezoeken William en Harry Diana’s graf

 

Diana is nooit echt weggeweest, maar door The Crown 4 is ze weer in al haar elegantie en goedheid terug in onze levens.

 

 

Ik vertel mijn dochters over Diana en ben alsnog geschokt als ik zie wat ze allemaal moest en niet mocht. Een foto waarop ze met open armen op William afrent die ze een week niet had gezien. Ongehoord, volgens The Crown, maar precies dat maakte haar tot the Queen of Hearts.

 

Haar graf zal volgend jaar nog meer bezocht worden, vanwege de opnieuw aangewakkerde interesse en omdat Diana volgend jaar zestig jaar zou zijn geworden.

 

Lady Diana ligt begraven op het landgoed Althorp, het landgoed van de familie Spencer (haar eigen familie). Het landgoed, dat trouwens dezelfde tuinarchitect had als Versailles) is twee maanden per jaar (in juli en augustus) open voor publiek. Bij het graf kun je niet komen, maar je kunt wel kijken naar het eilandje in de vijver waarop ze begraven ligt.

 

Hoe vaak komen William en Harry bij hun moeder? Nou, zover we weten sowieso tijdens bijzondere gelegenheden. Zo gingen William en Kate er een paar dagen voor hun huwelijk naartoe. Ook waren ze er met hun kinderen op 31 augustus 2017, toen het exact twintig jaar geleden was dat ze stierf. Harry, Meghan en Archie waren er in 2019 op haar sterfdag. Op die dag hangt Charles Spencer, Diana’s broer, de Spencer-vlag altijd halfstok op Althorp.

 

Volgend jaar zou het jaar zijn waarin Diana zestig jaar zou worden. Om dat te vieren en om daar bij stil te staan, hebben Harry en William akkoord gegeven voor een beeld dat op 1 juli 2021, haar geboortedag, in het publieke deel van Kensington Gardens zal worden onthuld.

 

Weet je wat ik dan hoop? Dat William en Harry daar als broers en gebroederlijk zij aan zij zullen staan en dat alle rimpels zijn gladgestreken. En dat Elizabeth haar gordijn opzij schuift, het tafereel gade slaat (geen idee of het beeld in haar blikveld zal staan, vast niet, maar hopen staat vrij) en dat ze dan een goedkeurend knikje geeft. 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach