Zo lang duurt het volgens onderzoek voor je echt verliefd bent

 

Liefde op het eerste gezicht: sommigen  geloven erin, sommigen niet. Ik val er zelf een beetje tussenin, want ik ben meer een believer in lust op het eerste gezicht.

 

 

 

Maar liefde? Neuh. Misschien is die persoon die ik gelijk intens aantrekkelijk en leuk vind wel hartstikke chagrijnig, lui of gigantisch saai. Dat soort dingen moet je wel weten voor je écht kan spreken over liefde, vind ik. Volgens onderzoek duurt het ook een tikje langer dan alleen die ene blik.

 

In 2013 deed YouGov hier namelijk een onderzoek naar in samenwerking met de datingsite eHarmony en de resultaten zijn best opvallend. Zo kwamen zij er namelijk achter dat mannen over het algemeen veel sneller verliefd worden dan vrouwen. Grappig, ik had juist eerder andersom verwacht. Mannen doen er gemiddeld 88 dagen over om head over heels te raken, tegenover 134 dagen bij de vrouwen. Side note: dit onderzoek richtte zich wel alleen op heteroseksuele stellen. In 2000 is er wel een soortgelijk onderzoek gedaan bij lesbische koppels en daar kwam uit dat zij er gemiddeld zes maanden over doen om die liefde te voelen. Dat is nog best lang, toch?

 

Dus mocht je twijfelen bij je nieuwe scharrel of het liefde is of gewoon een fling, geef jezelf in ieder geval die 134 dagen. Dan zou je het volgens de wetenschap moeten weten.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer