Zo lang duurt een gemiddelde vrijpartij

koppel bed fb

 

Veel mensen zeggen dat seks net als pizza is: ook al is het geen goede pizza, het is nog steeds pizza, dus altijd een voldoende.

 

 

 

Daar ben ik het niet per se mee eens, want soms is een pizza gewoon echt ruk (met ananas als topping bijvoorbeeld) en soms is seks ook gewoon niet helemaal wat je ervan had gehoopt. Dat kan komen doordat je als personen gewoon écht niet op dezelfde lijn lijkt te liggen waardoor de hele vrijpartij vooral ongemakkelijk aanvoelt, of dat het te kort duurt, of juist te lang.

 

Maar wat is nou te kort en wat is te lang? Als er drank in het spel is hoor ik vaak vriendinnen klagen over dat het ‘uren duurt voordat hij klaarkwam’ en dan heb ik altijd meteen medelijden, want op een gegeven moment ben je er toch wel een beetje klaar mee. Natuurlijk is het een heel andere kwestie wanneer het einde van een vrijpartij in 99 procent van de gevallen wordt gekenmerkt door het klaarkomen van een man, want ik hoop toch dat op een gegeven moment het vrouwelijke orgasme als minstens net zo belangrijk wordt beschouwd.

 

Maar goed, we houden het even bij die mannelijke ejaculatie. Hoe lang houden zij het meestal vol? Dat vroeg psycholoog dr. Brendan Zietsch zich ook af en hij deed daarom een onderzoek onder 500 koppels. Deze koppels kwamen uit verschillende landen (Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Turkije) en zij kregen een heel simpele opdracht: time jullie sekspartij en geef de data door. De mannelijke ejaculatie was in dit geval tekenend voor het einde.

 

De tijden liepen op zijn zachtst gezegd nogal uiteen: de kortste sessie duurde maar liefst 33 seconden en de langste 44 minuten. Lijkt me allebei niet helemaal ideaal, maar het bleek in ieder geval een stuk moeilijker om te onderzoeken hoe lang we nou met z’n allen seks hebben. Maar goed, dr. Brendan Zietsch kon dankzij deze 500 koppels wel een gemiddelde vaststellen.

 

En dat is 5,4 minuten. Nou, dat vind ik dus stiekem bést wel kort. Toegegeven: de timer moesten ze starten op het moment dat er gepenetreerd werd. Als ik het zo lees hadden al die 500 koppels dankzij deze dr. Brendan Zietsch ontzettend romantische vrijpartijen.

 

Leuk detail: Turkije was de grote uitschieter tussen alle landen, want daar duurde de seks gemiddeld 3,7 minuten, de tijden van de rest van de landen was redelijk gelijk. Daarnaast hebben ze gekeken of een condoom nog invloed heeft op de duur (nee), ervaring (ook niet) of leeftijd (dat wel: hoe ouder, hoe korter de duur van de seks).

 

Dus mocht je partner zeggen dat hij/zij ‘nu even geen tijd heeft’ of dat hij/zij ‘morgen vroeg op moet’: die vlieger gaat niet meer op. Het is nog niet eens zes minuten van je leven, maar vergeet alstublieft niet de vrouw ook een orgasme te bezorgen. 

 

Bron: HLN.be

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer