Zo is je seksleven als je al heel lang samen bent

 

Of ik eens een keer over seks wilde schrijven. En dan eigenlijk over seks als je al heel lang bij elkaar bent. Hoe het dan allemaal gaat en of het allemaal nog wel gebeurt. Nou…

 

Ik wist het onderwerp een aantal keer te ontwijken. Op listige wijze. Maar nu, nu kon ik er niet meer omheen. Of onderuit. Dus hier zijn ze. De spijkerharde feiten over samenwoonseks. Allemaal uit empirisch onderzoek en het betere veldwerk.

 

  1. De kwantiteit neemt niet per se af. De duur wel.
  2. Je kent elkaar, weet wat werkt. Orgasme is dus gegarandeerd.
  3. Voor- en naspel zijn geen vereiste. Romantische muziekjes, rozenblaadjes en alle andere tijdrovende kunstgrepen ter bevordering van het liefdesspel kunnen gewoon achterwege blijven.
  4. Je blijft zoenen. Dat vragen sommige mensen zich af. Zoen je nog? Euh, ja.
  5. Het is niet erg als je drie seconden na de daad soepeltjes vraagt wie er vanavond eigenlijk kookt.
  6. Het wordt je vergeven als je op een avond na iets te veel glazen wijn tijdens de romantiek in slaap valt.
  7. Je ontwikkelt favoriete poses en volgordes, maar je samenwoonseksleven (goeie voor Scrabble) krijgt een ontzettende boost als je het weer eens even op een ander plekje/andere positie/ander tijdstip doet.
  8. Hij weet inmiddels wel dat hij over bepaalde dingen gewoon maar niet meer moet beginnen. Sommige gerechten op het menu zijn gewoon niet helemaal jouw lievelings.
  9. Je kunt ’s ochtends zoenen zonder je tanden eerst te moeten poetsen. Als je zo lang bij elkaar bent, ruik je hetzelfde en moet hij (of jij) het de avond ervoor wel heel bont hebben gemaakt wil je het als stank ervaren. En anders geef je hem gewoon een duwtje richting badkamer. Doe je het lekker daar.
  10. In geval van kinderen neemt het aantal locaties in jullie repertoire enorm toe. Ze geven je geen seconde rust dus elk moment dat jullie hebben, grijpen jullie. Bijkeukens, zolders, badkamers de gang; niets is veilig voor jullie.

 

Ik wens jullie een uitermate gezellig weekend.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach