Zo heb je lekker veel vakantie in 2019

 

Als je het slim aanpakt dan kun je extra lang weg in 2019. Gewoon, omdat je veel vakantiedagen krijgt zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen.

 

Als je fulltime werkt en werkweken van veertig uur maakt, dan heb je recht op twintig vakantiedagen per jaar. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het plannen van je vakantie, want als jij het nu doet, dan ben je je collega’s alvast voor. Uiteindelijk wil iedereen toch vaak rond dezelfde tijd vrij zijn… En wanneer je dan dus níet wilt werken? In januari kun je het beste 2, 3 en 4 januari vrij vragen. Dat zijn drie dagen, maar je bent dan de hele week vrij, omdat 1 januari op een dinsdag valt.

 

Door 23, 24, 25 en 26 april vrij te vragen, heb je in totaal anderhalve week vakantie. Het is dan namelijk 19 april Goede Vrijdag en dat zou betekenen dat je dan pas 29 april weer hoeft te werken. Ofwel: je kunt dan uitgebreid naar een Waddeneiland of naar een zonnig strand. 

 

En, ja, we lopen wat vooruit, want Kerstmis dit jaar moet nog beginnen… Maar als je nu alvast 23, 24, 27 en eventueel ook 30 en 31 december opneemt in 2019, heb je bijna twee weken kerstvakantie. Heerlijk idee, toch? Misschien dat je baas wat moet lachen als ie ziet dat je nu al bezig bent met kerst volgend jaar. Maar ach, als straks niemand meer vrij mag en jij twee weken met de familie kunt zijn, dan ben je extra blij. Genieten maar. Het begint tenslotte allemaal met de voorpret… 

 

 

Door redactie Franska.nl