Zo gaat de Nijmeegse Vierdaagse toch nog een beetje door

 

Verheugde jij je net als al die andere 45.000 deelnemers ook zo op de Vierdaagse van Nijmegen?

 

Was je al een jaar in training en liepen je nieuwe wandelschoenen eindelijk lekker? Misschien had je in Nijmegen al een bed and breakfast geregeld om tot laat te kunnen feesten in de kroegjes en op de pleinen? Wat jammer dat het allemaal niet door kan gaan. 

 

Tsja, dat feestje kan ik niet voor je regelen. Maar tussen 21 en 24 juli wordt er wel gewandeld. Want de Alternatieve Vierdaagse is het digitale alternatief van de Vierdaagse. Speciaal voor deze speciale editie lanceert de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) voor de deelnemers een nieuwe Wandel.nl-app, met een speciale routefunctie die in heel Nederland gebruikt kan worden. 

 

Deze app kun je gratis downloaden en overal in Nederland gebruiken om een mooie alternatieve route uit te zoeken en zo de drukte in Nijmegen te vermijden. De echte die-hards lopen natuurlijk de officiële Vierdaagsekilometers met een afstand van 30, 40 of 50 km. Maar een beginner zoals ik kan al meedoen met 10 of 20 km.

 

Het werkt heel simpel. Via deze link kun je je inschrijven voor dit alternatieve wandelfestijn en om toegang tot de app te krijgen. Die app is ook je startbewijs en registreert de door jou gelopen kilometers.

 

Om er toch een feestje van te maken loopt dj Jordi Warners van QMusic die dagen ook mee en doet hij op verschillende momenten live verslag op de radiozender. En als je vrijdag op je eigen Via Gladiola over de finish komt, ontvang je een bijzonder aandenken aan deze bijzondere Vierdaagse van 2020 als welverdiende beloning.

 

Bron: Wandel.nl

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit