Zo, Frontberichten van BNNVARA komt binnen

 

Echte mensen met echte verhalen. Zo kan ik het programma Frontberichten van BNNVARA het beste omschrijven.

 

Ik gok dat iedereen in Nederland het coronavirus heel serieus neemt op het moment. Dat we een weekend geleden nog met overvolle stranden zaten door heel het land… Tsja, daar vind ik wel wat van. Die strengere maatregelen een avond later, op maandag, waren dan ook wel te verwachten. Blijkbaar is het voor veel mensen toch een ver-van-hun-bed-show, of zagen ze de ernst van de situatie nog niet in. Om mij heen is dat gelukkig nu niet meer het geval.

 

Maar mocht jij iemand kennen die het allemaal wel mee vindt vallen, dat hele coronavirus, schuif dan even de frontberichten van BNNVARA onder zijn of haar neus. Dit zijn fragmenten van mensen die héél dicht bij het vuur staan. De mensen met vitale beroepen. Verpleegsters, militairen, postbezorgers, en ook Arie Slob is te zien. Heel indrukwekkend en een must-see. Voor heel Nederland, vind ik eigenlijk.

 

Je vindt alle frontberichten op de site van BNNVARA, en op tv, elke dag rond 22.10 uur (na Nieuwsuur) op NPO2.

 

Ze zijn op zoek naar mensen die hun verhaal willen delen overigens, dus stuur vooral je verhaal (in vlogvorm) op als jij ook dichtbij de ‘frontlinie’ staat tegen het coronavirus.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer