Dagboek van onze stagiaire

 

Dinsdag 10 maart 2020, de dag waar alles voor mij begon. Op naar een nieuw avontuur.

 

Duizenden vragen gingen er door mijn hoofd. Hoe zijn mijn roommates? Wat is er typisch aan Zaandam? Hoe is de samenstelling van Franska’s team?  Na drie uur rijden komen wij eindelijk aan in dit mooi, rustig en gezellig buurt.

 

Vandaag ontdek ik Amsterdam, of toch niet?

 

Ik moet eerst een valiesje (zo noemen we de verhuisdoos in België) uitpakken en mijn nieuwe kamer naar eigen smaak inrichten. En oooh wat voor een kamer. Een eigen koelkast, een wasbak, een TV, een tweepersoonsbed en dan die heerlijke Lavendelgeur in mijn kamer.

 

Het is ondertussen woensdag 11 maart, ik ben volledig uitgepakt. Hoog tijd om de buurt te verkennen en genieten van het nieuwe leven.

 

Zaandam ligt dicht bij Amsterdam. En wie Amsterdam zegt, zegt het huis van Anne Frank, het Rijksmuseum en nog meer. Ik neem mijn computer bij de hand en wil een ticket boeken voor Anne Frank, helaas volgeboekt. Geen probleem, ik probeer het Rijksmuseum. Helaas tijdelijk gesloten. Nou, dan maar het museum Van Gogh. Wat, ook gesloten?

 

Van een droom naar een nachtmerrie

 

Dat een museum volgeboekt is kan ik begrijpen. Maar dat ze allemaal gesloten zijn moet iemand mij even uitleggen. Al snel begrijp ik de situatie. Het zijn corona-maatregelen die worden genomen en winkels, restaurants en museums moeten de deuren sluiten.

 

Heb ik dat, maandenlang uitkijken naar een verhuizing, meer dan twee uur rijden naar Zaandam om dan te horen dat alles dicht gaat en je vooral thuis moet blijven.  Mijn ervaring in het buitenland ging in een paar seconden naar een slechte droom.

 

Ik kan niks anders doen dan die maatregelen volgen, safety first is de boodschap. Uit de situatie is er wel één ding positief uitgekomen. Ik heb dat ticket voor Anne Frank (ergens eind april) ondertussen kunnen boeken, finger crossed dat het dan weer mag.

 

Blijf veilig binnen.

 

Door: Salima Riffi