Zo doe je voluit aan het leven mee, ook als je in een rolstoel zit

 

Als je van een rolstoel gebruik moet maken kom je erachter dat de wereld vol met hobbels zit, letterlijk en figuurlijk. De Zonnebloem heeft daar een fantastische oplossing voor.

.

 

 

De actieradius van rolstoelgebruikers is soms heel beperkt. Ze ervaren vaak dat de stoep geblokkeerd is met fietsen en scooters, of er zijn te veel hobbels door losse stoeptegels om makkelijk je weg te vervolgen. Soms is er zelfs helemaal geen stoep of mogelijkheid om veilig van A naar B te gaan. Meedoen aan het leven buiten de deur is dan lastig. De Zonnebloem heeft nu een fantastische oplossing gevonden die de actieradius van rolstoelgebruikers een stuk groter kan maken.

 

De Zonnebloem, de vereniging die zich al ruim 70 jaar inzet voor mensen met een lichamelijke beperking voor wie dagelijkse zaken niet vanzelfsprekend zijn, biedt nu de mogelijkheid om gebruik te maken van de Zonnebloemfiets, een rolstoelfiets waarmee je fijne fietstochten kan maken, zonder dat je gehinderd wordt door allerlei obstakels op de weg.

 

Hoe dat werkt? Eigenlijk is het idee heel simpel, want de eigen, handbewogen rolstoel wordt op de fiets gemonteerd of je neemt plaats op de stoel die al aan deze bijzondere fiets vastzit. Zo kun je veilig en stabiel een heerlijke fietstocht maken. Er zijn al dertig lokale afdelingen van de Zonnebloem die deze fietsen aanbieden aan mensen met een fysieke beperking, ook als ze (nog) geen lid zijn van de Zonnebloem.

 

Zoals aan Dominique, een jonge vrouw van 25 met een zeldzame erfelijke bindweefselafwijking die haar enorm in de weg zit. Maar dat weerhoudt haar er niet van om haar leven voluit te leven en haar dromen uit te laten komen. Op haar bucketlist stond dat ze dolgraag mee wilde doen aan de Onbeperkte Elfstedentocht die in het leven is geroepen voor mensen met een chronische aandoening of beperking. Zo’n mooi initiatief: deelnemers hoeven niet de volledige 213 kilometer af te leggen, maar kunnen zelf een afstand bepalen en krijgen een medaille als ze de finish overgaan. Een flinke afstand afleggen leek in eerste instantie niet haalbaar, maar met de Zonnebloemfiets en een beetje magie van illusionist Steven Kazàn lukte het haar toch. Hoe gaaf is dat? Kijk maar naar deze video.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Nat. Vereniging de Zonnebloem (@dezonnebloem)

 

Deze Zonnebloemfiets maakt het onmogelijke mogelijk voor mensen met een beperking, waardoor ze niet meer toekijken vanaf de zijlijn, maar hun leven voluit kunnen leven, net zoals jij en ik.

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit