Over vrijdag, een exclusieve middag met BBC First

 

Wat moeten we nu de dagen korter, natter en kouder worden? Met dekentjes en thee op de bank en ons baden in Britse series.

.

 

 

Want wie maken er nu fijnere kijk-candy dan de Engelsen? Vanaf 23 oktober heeft BBC First weer wat fijns gecreëerd. De serie Life After Life, naar de roman van Kate Atkinson waarbij de hoofdpersoon, Ursula, steeds opnieuw sterft en herboren wordt waardoor ze andere keuzes maakt in het leven.

 

Om dit te vieren, nodigden we 20 lezeressen uit voor de exclusieve viewing van de eerste aflevering. In de palmroom van Hotel V in Amsterdam Oost serveerden we cappuccini, gemberthee en, vooruit het was vrijdag, een voorzichtig glas wijn. We spraken over de series van BBC First (Peaky Blinders, The Split, The Chelsea Detective en Mrs. Wilson) en over Life After Life, de nieuwe vierdelige serie die vanaf 23 oktober elke zondagavond om 21.00 uur wordt uitgeserveerd.

 

 

Het gezelschap lachte en schrok op de juiste momenten en allen hadden we behoefte aan een napraat. Hoe zou ons leven zijn als we op cruciale momenten een tweede kans hadden gekregen? En waar konden we de muziek van deze serie vinden (want prachtig)? En zouden we vanaf 23 oktober elke zondagavond klaar zitten of even wachten en dan de serie in een keer verslinden?

 

Inmiddels waren er blini’s met humus, nootjes en glazen wijn (want nu was het echt weekend) en deelden we de goodiebags uit (met daarin de roman zelf, een dagboekje met voor elke dag een vraag en een houten tonnetje met daarin grappige opdrachten voor lange winteravonden). Allemaal voor als we Life After Life uit hebben, maar gelukkig is dat nog niet zover.

 

Life After Life, uit de BBC First Finds line-up, is vanaf 23 oktober te zien bij BBC First om 21:00 uur.

 

 

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach