Zo doe je een dagje Den Haag

den haag aladdin

 

Het is één van de weinige leuke dingen die ik heb overgehouden aan de coronaperiode: een nieuwe waardering voor Nederland.

 

 

 

Dat klinkt misschien gek, maar pre-corona kwam ik niet heel vaak buiten Amsterdam, waar ik woon. Als ik een weekendje weg ging, was dat vaak naar het buitenland. Een weekendje weg in eigen land kwam vaak gewoon niet bij me op. Heel stom eigenlijk, want ik ben erachter gekomen dat Nederland ontzettend veel te bieden heeft.

 

Inmiddels heb ik al heel wat Nederlandse steden bezocht, en het is tijd om mijn favoriet bekend te maken. Mag ik wat tromgeroffel? Jawel, het is Den Haag geworden. Wát een leuke stad vind ik dat. Zo leuk zelfs dat ik al meerdere weekendjes (of gewoon een dagje) terug ben geweest. Je hebt er alles: een heel gezellig centrum, alles is op loopafstand, je kan er goed winkelen, er zijn héél veel leuke restaurants en het strand is ook nog eens op steenworp afstand.

 

Laatst was ik er weer een dagje, en ik had toch zo’n goede planning gemaakt, al zeg ik het zelf. Samen met een aantal vriendinnen gingen we dit keer met de auto vanuit Amsterdam, wat echt prima te doen was. Het zonnetje scheen, we hadden de hele dag leuke dingen gepland: let’s go!

 

Onze auto parkeerden we bij het AFAS Circustheater: heel handig centraal gelegen, op loopafstand van het strand, maar als je naar het centrum van Den Haag is wilt, is de tramhalte ernaast. Ideaal dus. Zeker omdat we ’s avonds naar ditzelfde theater gingen, maar daarover later meer.

 

De bekende pier van Scheveningen is op nog geen tien minuten lopen van deze parkeergarage, en dat was dan ook gelijk onze eerste stop. Het fijne aan het strand van Scheveningen vind ik dat het ook leuk is om heen te gaan als het zonnetje niet schijnt. Er zijn namelijk genoeg leuke restaurants, het is er altijd gezellig druk ongeacht het weer en de pier blijft mooi om te zien.

 

Wij hadden geluk met het weer, dus gingen we daarna uitgebreid lunchen op het terras. Daar weer na stond er nog een strandwandeling op de planning, maar ik denk dat ik volgende keer lekker een fiets huur, dan ben je al helemaal binnen no time in het centrum van Den Haag. Wij bleven deze dag een beetje in de buurt van het strand, want in de avond stond de allerleukste activiteit op de planning: musical Aladdin in het AFAS Circustheater.

 

Nu moet je weten dat mijn verwachtingen behoorlijk hoog gespannen waren, want ik ben een gigantische Disney-fan. Aladdin is natuurlijk één van de bekendste klassiekers en ook nog eens één van mijn persoonlijke favorieten. Kon het die verwachtingen waarmaken? In één woord: wauw. In mijn leven heb ik al meerdere musicals gezien, maar deze is oprecht op mijn eerste plek gekomen. Het is een waar spektakel, van het vuurwerk op het podium tot de bijzondere kostuums, de acteurs die de sterren van de hemel zingen en vooral de manier waarop de show het échte Disney-gevoel weet over te brengen.

 

Gelukkig was er halverwege de show een pauze, zodat we even konden evalueren. Ik als Disney-fan was uiteraard lyrisch, maar ook mijn vriendin die nog nooit naar een musical was geweest was onder de indruk. Tip: wij hadden het pauzearrangement geboekt, zodat we lekker konden zitten in de Circusbar met wat hapjes en een drankje.

 

Voor ons was dit de perfecte afsluiter voor een dagje Scheveningen/Den Haag. Uitwaaien op het strand, heerlijk eten en deze musical was echt de kers op de taart. Disney-fan of niet: deze musical alleen al is een tripje naar de Hofstad waard.

 

Klik hier voor de agenda en tickets voor musical Aladdin in het AFAS Circustheater.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer